Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Uuden vuoden kujeet Aitoa arkiruokaa -blogissa

Uudenvuoden aattona tuntuu sopivalta katsoa vähän mennyttä vuotta ja toisaalta myös suunnitella tulevaa. Aitoa arkiruokaa -blogi on ollut pystyssä nyt jo kaksi vuotta – aika menee vauhdilla eteenpäin! Asetin tälle vuodelle tavoitteeksi mm. sen, että postauksia tulisi julkaistua tiheämpään tahtiin. Siinä on todellakin onnistuttu, sillä postauksia on tänä vuonna blogissa julkaistu piirun vajaa 300, tehty mielenkiintoisia projekteja, nähty maailmaa ja ravintoloita ja tietysti laitettu paljon ruokaa. Oikeastaan en osannut odottaa, että näinkin paljon voi tapahtua vuoden aikana, ja olen siitä iloinen.

Mutta mitä tapahtuu Aitoa arkiruokaa -blogissa vuonna 2018?

[left]

Matkustusta
Ruoka ja matkustus liittyvät kiinteästi toisiinsa, ja koska ensi vuodelle on suunnitteilla jo muutama matka, tulen kirjoittamaan reissuista myös blogissa. Ulkomaan matkailun lisäksi toivon, että ennätämme myös reissata kotimaassa tutkimassa mielenkiintoisia paikkoja ja kaupunkeja.

Ravintoloita
Tulen jatkossakin kirjoittamaan ravintolavisiiteistäni, koska vapaa-ajallani syön muutenkin usein ulkona. Olen myös mukana muutamassa isommassa projektissa, joista kerron myöhemmin pitkin vuotta. Jos tunnet ravintolayrittäjiä, antakaa vinkkejä. Mielelläni autan, jos suinkin voin. Nimittäin ensi vuosi tulee olemaan todella kuuma ravintoloiden kannalta, kuten tämäkin vuosi oli.

Yhteistyökumppaneita
Olen erittäin kiitollinen, kun olen saanut tehdä yhteistyötä mielenkiintoisten yritysten kanssa. Yhteistyökuvioiden ansiosta pystyn rakentamaan myös ensivuodeksi monipuolista sisältöä ja mukana matkassa on muutama huikea yritys, joiden tuotteista kirjoitan ja kokkaan mielelläni. Pyrin myös tekemään kokonaisuuden tukun tuotteista ja vertailemaan niitä, jotta alan ihmiset saavat enemmän kiinnostavia juttuja luettavaksi.

Vierailijoita
Kaipaan vanhoja työkavereita ja kiinnostavia tekijöitä vuosien varrelta. Kirjoitin Jarmosta ja Lassesta ja postaukset saivat kiitosta. Tämän alan piirit kaipaavat aivoimuutta ja keskustelua, Näillä jutuilla asiaa voidaan ainakin edesauttaa. Otan mielelläni vinkkejä vastaan, kenestä alan taikurista haluaisitte kuulla?

[/left]

[right]

kanttarellipasta

[/right]

[left]

[/left]

[right]

Uusia näkökulmia
Siirryin päivätyössäni tekemään ravintoloille ja elintarvikefirmoille näkyvyysratkaisuja, joten en ole enää kahdeksaa tuntia päivässä keittiössä. Sen sijaan pääsen katsomaan alaa taas hieman eri näkökulmasta, markkinointi- ja bisnespuolelta. Teen toki edelleenkin kokkauskeikkoja, mutta ehkä osaan katsoa asioita ensi vuonna uusista näkökulmista. Muutokset ovat lisäksi mahdollistaneet sen, että voin laittaa kotona enemmän ruokaa, mikä tietysti näkyy täällä blogissa 🙂

Moni on hämmästellyt, missä välissä ehdin päivätyön ja muiden harrastusten ohessa julkaista blogipostauksia lähes päivittäin. Minulla on onneksi ollut ässä hihassa, nimittäin avovaimoni. Blogi on ollut alusta asti meidän molempien yhteinen harrastus. Tähän mennessä Emilia on häärinyt enemmän blogin taustalla, omasta tahdostaan, pyörittäen blogin teknistä ja visuaalista puolta. Nyt syksyllä Emilia otti pari kertaa haltuunsa myös postauspuolen ja koska koti-aiheisista postauksista on tykätty, tullaan niitä varmasti jatkamaan myös ensi vuonna.

Videoita
Tänä vuonna teimme ensimmäiset ruoanlaittovideomme. Lähdimme tavoittelemaan niiden kanssa aika kovaa tahtia, eikä sitä ihan vielä saavutettu. Huomasimme nimittäin, että videoiden valmistelu, toteutus ja käsittely vievät ihan valtavasti aikaa. Panostimme siis enemmän postauksiin. Nyt olisi kuitenkin tarkoitus elvyttää videoimisintoa, sillä tammikuussa kotikeittiössämme tapahtuu muutoksia, jolloin myös kuvausmiljöö tulee olemaan videoiden kannalta suotuisampi. Haaveilen omasta kokkauskanavasta, jossa olisi hyviä sekä helppoja reseptejä yhdistettynä nippelitietoon. Youtube tuo mukanaa kasapäin uutta opeteltavaa niin videoiden muokkaamisen kuin työn suunnitelun kannalta.

Kuulen myös mielelläni, mitä te lukijat toivotte, niin osaan suunnitella postauksia sen mukaan.
Hyvää ja onnellista uutta vuotta kaikille, toivottavasti pysytte blogin matkassa vielä mukana!

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?