Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Itsenäisyyspäivän kattaus juhlapöytään

Heippa! Täällä kirjoittelee taas Emilia. Usein sillä välin, kun Alex laittaa ruokaa, minä laitan pöydän nätiksi. Ihan joka päivä ei kylläkään tule laitettua kattausta kynttilöillä, kukilla ja kankaisilla lautasliinoilla. Meillä on kuuden hengen ruokapöytä, mutta pääasiassa syömme vain kahdestaan. Usein se tarkoittaa sitä, että vain toinen puoli pöydästä on katettuna ja toinen puoli on täynnä milloin mitäkin, posteista kuvaus set-uppiin. Ehkä tässä asiassa pitäisi tehdä parannus, hyvästä ruoasta on niin paljon helpompi nauttia ilman ylimääräisiä ärsykkeitä.

Viikonloppuna mallailin sinivalkoista kattausta, vietämme itsenäisyyspäivää nimittäin meillä pienellä porukalla. Ja vaikka vierasväki koostuukin vain perheestä, niin ajattelin, että Suomen 100-vuotista taivalta voisi juhlistaa vähän hienommalla kattauksella.

Kunpa maa olisi pysynyt valkoisena edes vähän kauemmin…

Vaikka visuaalinen silmäni tykkääkin kauniista kattauksista, haluan pitää pöydän silti hyvin yksinkertaisena. On tosi ärsyttävää syödä pöydässä, joka lainehtii ylimääräistä tilpehööriä (kröhöm, mitäs minä juuri siitä meidän ”arkikattauksesta” :D) Ruoka olisi tarkoitus saada myös mahtumaan ruokapöydän keskelle, joten sekin rajoittaa koristuksen määrää.

Sinivalkoiset kynttilät, valkoiset ruusut, kauneimmat tarjoiluastiamme ja kankaiset lautasliinat tekevät tällä kertaa kattauksesta juhlavamman. Lautasliinarenkaat askartelin itse sinisistä ja valkoisista puuhelmistä. Juhla-astiastoa meillä ei erikseen ole, joten samat lautaset ja lasit saavat kelvata kuin arkenakin.

itsenäisyyspäivän kattaus

itsenäisyyspäivän kattaus

Itsenäisyyspäivän menu on meillä vielä päättämättä, mutta kokosimme Alexin kanssa blogin arkistoista hyväksi havaittuja reseptejä inspiraatioksi:

Alkuun:
graavilohta
sipulikeittoa
vitello tonnato

Pääruoaksi:
peltopyytä gin-kastikkeella
limppukinkku
lankkupihvi

Jälkiruoaksi:
piparit
limppuvanukas
kotijuusto

Toki esimerkiksi poro ja lakka (joista ei olla vielä blogiin ehtinyt julkaista reseptejä) sekä muut suomalaiset marjat ja raaka-aineet sopisivat tunnelmaan myös.

Miten teillä vietetään itsenäisyyspäivää?

itsenäisyyspäivän kattaus

0 vastausta

  1. Katse kiinnittyi ensimmäisenä lautasliinarenkaisiin. Olipa mukava lukea, että olit tehnyt ne itse! Täytyy antaa apukokeille tehtäväksi askarrella lautasliinarenkaat 😉 Hyvää itsenäisyyspäivää!

    1. Kiva, että tykkäät niistä, ne olivatkin maailman helpoin diy-projekti puuhelmistä ja kumilangasta 🙂 Hyvää itsenäisyyspäivää myös sinulle! – Emilia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?