Kesäpöydän graavilohi

arkiruokaa_09072016_1

Mutkaton ruoka ja perinteiset raaka-aineet ovat kestosuosikkejani. Siksi ei tarvinnut miettiä kahta kertaa, kun kaverini kysyi, voisinko tehdä video-ohjeen kalan graavauksesta. Graavikala – tai tarkemmin graavilohi – kuuluu aika erottamattomasti suomalaiseen kesäpöytään uusien perunoiden kaveriksi. Graavaus ei onneksi edes vaadi montaa työvaihetta.

 

Graavilohi

puolikas nahallinen lohifilee 400 – 500g
1rkl sokeria
2rkl merisuolaa
5 timjamin oksaa
1tl fenkolin siemeniä
1tl aniksen siemeniä

  1. Leikkaa timjami ja murskaa aniksen ja fenkolin siemenet mahdollisimman pieneksi silpuksi.
  2. Levitä sokeri, suola ja mausteet tasaisesti kalan pinnalle, kelmuta ja nosta kala kylmään odottamaan seuraavaa päivää.
  3. Seuraavana päivänä pyyhi kalan pinnasta kaikki mausteet ja nosta file leikkuu laudalle.
  4. Leikkaa 45 asteen kulmassa ohuita viipaleita ja nauti.

Tätä samaa ohjetta voi hyvin käyttää myös muiden kalojen, kuten siian, graavaukseen. Tämän ohjeen mausteet ovat omia suosikkejani, mutta tilli käy tietysti myös oikein hyvin. Kalan voi graavata pelkällä suolalla mutta lopputulos on kova ja useinmiten todella suolainen.

Näillä eväillä ensiviikkoon! 😀