Hienot raaka-aineet tarvitsevat vertaisensa lisäkkeet. Sain käsiini peltopyytä, jonka päätin tarjota ranskalaisen illallisemme pääruokana, sillä se sopi teemaan loistavasti. Yleisesti peltopyy valmistetaan kokonaisena, mutta sain yhteistyön kautta paketillisen peltopyyn rintafileitä. Peltopyyn rintafilee on todella vähärasvaista ja kuivuu helposti ,joten varovaisuus oli tässä valmistelussa valttia. Ranskalaisen illallisen jälkiruuan postasin jo ja alkuruoka tulee vielä lähiaikoina

Maullisesti peltopyy on on riekosta miedompaa, mutta ranskalaiseen kevätkananpoikaan nähden hiukan maukkaampaa. Riistaisuus on kuitenkin niin mieto, että se sopii niillekkin, jotka eivät niin riistasta välitä.

Parsasesongista nautiskellen laitoimme lisukkeeksi pekoniin käärittyä parsaa. Mikäli oltaisiin pidemmällä vuotta, olisin parsan sijaan käärinyt pensaspapuja pekoniiin, jolloin sitä voitaisiin kutsua nimellä ranskalainen papu. Parsa on vielä niin nuorta, ettei sitä tarvitse kuoria, riittää, että kannasta leikkaa hiukan pois ja pekonin paistamisen ohessa parsa kypsyy juuri sopivan napakaksi.

Täyttävänä lisäkkeenä oli myös belugalinssejä. Keitin linssit vedessä noin 12-14 minuuttia, kunnes lisäsin joukkoon runsaasti suolaa, salviaa ja voita ja nostin kattilan lämmöltä. Linssit saivat hautua makujen kanssa reilu 5-6 minuuttia, kunnes ne olivat sopivan kypsiä ja maukkaita siivilöitäväksi.

peltopyy6

Peltopyyn rintaa yksinkertaisesti

Tarvitset:
800g peltopyyn rintafileitä
16g suolaa
8g sokeria
öljyä tai kirkastettua voita

Valmista näin:
Suolaa ja sokeroi peltopyyn rintafileet ja laita pannu lämpenemään. Lisää pannulle rasvaa ja paista väri lihoihin molemmin puolin, tässä kuluu noin minuutti per puoli. Kypsennä peltopyyn rintafileet loppuun sitten uunissa, noin 100 asteessa noin 5 minuuttia. Anna fileiden hetki vetäytyä ennen tarjoilua.

Annoin lihojen vetäytyä uunivuuassa, jossa oli seurana pekoniparsaa ja belugalinssejä. Uunissa oli lämpöä reilu 50 astetta ja vuokaa oli hiukan peitetty. Näin vuoka voi odottaa uunissa pienen tovin eikä ruoka pääse jäähtymään tai ylikypsymään.

peltopyy1

Gin-kastike

Tarvitset:
5dl demiglace-kastikepohjaa
4cl giniä (esimerkiksi Napue Gin)
1 hapan omena
30g tummaa sokeria
3 rosmariinin oksaa
1rkl katajan marjoja
suolaa, voita

Valmista näin:
Kuutioi omena ja rouhi katajan marjat. Paahda kuivalla pannulla marjoja ja lisää joukkoon sokeri. Kun sokeri hiukan karamellisoituu, lisää omenakuutiot ja gini. Kun nämä ovat saaneet hiukan haihtua kokoon, lisää kastikepohja ja keittele hiljalleen kolmannes pois. Lisää rosmariinin oksat ja laske lämpöä ja anna kastikkeen hautua vielä noin 20 minuuttia. Siivilöi kastike uuteen kattilaan ja tarkista maku. Vatkaa joukkoon lisäksi hiukan voita pyöristämään makua, mikäli se on liian tiukkaa.

Instastani löytyy videona tämä resepti, saa tykätä.

peltopyy resepti

peltopyy3

Vastaa


Looking for Something?