Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Canon G7x mark 3 – Vloggaajan unelma?

Tuossa kesän lopussa kun palautin aiemmin lainassa olleen Canon m50 ja muutaman objektiivin, aloin todenteolla opiskelemaan, mitä voi puhelimella saada aikaiseksi. Nykyään kun olen siihen jo jonkinverran perehtynyt, tiedän ne rajat mihinkä silläkin pääsee. Oma käsitykseni on se että täydellisissä oloissa saa vanhallakin puhelimen kameralla hyviä kuvia mutta kun olosuhteet eivät ole niin buenot, niin kameran ylivertaisuus korostuu.

Koska tulemme juuri pimeämpää vuodenaikaa kohti, minijärkkärit ja digitaaliset kamerat voivat olla juuri nyt ne parhaat kapistukset sisällön tuotantoon. Sopivaan saumaan sainkin Canonilta lainaan upo uuden G7X mark 3. Se mihinkä kiinnitin huomiota kun minullle kerrottiin laitteesta oli että tämä tukee live streamausta ja tunnistaa pysty suunnassa kuvaamisen esim Ig:tä varten. syventymättä näihin, alla muutama kuva ja linkki sisältöön joissa olen käyttänyt kyseistä kameraa.

Näissä postauksissa osa sisällöstä on otettu G7X mark 3:lla
Mokkapalat (kotona illalla, normaalissa sisävalossa)
Meat District (ravintolassa, matala valaistus)
Ikea päivä (kotona päivällä, hyvä valaistus)

Ihan alkuun nostaisin suuremman kennon merkityksen. Suurempi kenno käytännössä tarkoittaa että saan pienemmässä valossa parempia kuvia kuin hyvin pienen kennon omaava kamera niinkuin puhelimissa yleensä.

Se että tämä kamera skaalaa kuvaus formaattiaan sen mukaan, mihinkä formaattiin sisältö tulee on loistava juttu. Muistan kuinka harmillista oli se että tein videon joka ei ollut sopivan kokoinen igtv:hen ja tiesin että se projekti ei tulisi koskaan valmiiksi. Nyt kun kamera hoitaa ylimääräisen ajattelun puolestasi, voit huolettomammin käyttää ajatusta itse sisältöön. Antaisin pisteet myös objektiivittomuudesta. Äläkä ymmärrä väärin, objektiivit kameroissa on kuin mansikat täytekakuissa, niitä tarvitaan mutta tämän kaltaiseen tekemiseen mitä itse sovellan, objektiivittomuus helpottaa asioita. Myös se että kamera on luonnostaan pieni ja etkä kanna mitään ylimääräistä mukana, olet tavallaan melkein valmis lähtemään reissuun.

g7x mark3 kokemukset
Tämä digikamera tuntui aikaajoin pienemmältä kuin useimmat pokkarit ja se mahtui hyvin esimerkiksi takin taskuun.

Mitä haluat oikeasti tietää

Nimi G7X Mark 3
Hinta n. 750-850€
72-200m linssi
Video ominaisuus: 1080 – 4k
Paino 300g
wifi löytyy
Akku kestää n. 3 tuntia

Se kenelle haluan tätä kameraa suositella on alkavat vlogin tekijät ja erityisesti instaan hurahtaneet. Miksi näille? Langattomat ominaisuudet ja helppokäyttöisyys varmistaa että käytät kameraa puhelimesi sijaan. Isojen järkkäreiden kohdalla huomaan ilmiön että ne pölyttyy nurkissa kun puhelimella räpälätään lähes kellon ympäri. Uskoisin että juuri tämän tyyppiset kamerat näkevät käyttöä helpon käuttöliittymänsä johdosta.

Ero lippulaiva puhelimen ja tämän kameran välillä? Yleisesti valovoimaisuus on parempi kuin puhelinten mikroskooppisessa optiikassa mutta esimerkiksi tarkennus saattaa toimia nopeammin puhelimessani. Samoin kuvattu laatu pitää tallentaa raw muotoon ja käsitellä, jotta kameran laatu pääsee selkäesti erottumaan älypuhelimella tuotetusta sisällöstä. Jos olet valmist ottamaan muutaman askeleen enemmän ja nähdä enemmän vaivaaa, on tämä digi kamera loistava kapistus 🙂
* kamera oli lainassa minulla pari viikkoa testaamis tarkoituksella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?