Tiedän että saatan olla välillä aika dominoiva persoona mutta tavallaan toivoisin että meillä kotona joku muu kuin minä kokkaisin aina. Tämän lauantain parasta antia oli se että puolisoni Emilia halusi tehdä mokkaisia mokkapaloja joissa on siis pikakahvijauhetta. Näin yleisesti olen raapustanut jo kertaalleen yhden mokkapala ohjeen mutta tällä kertaa tämän on tarkoitus jäädä hiukan kosteammaksi sisältä ja tietenkin ainesosatkin ovat pikkuisen eri luokkaa.

Speciaalit jauhot kotikokkailuun? kun halutaan panostaa niin Premium skaalaan kuuluuvat hungry chef jauhot ovat loistava lisä yksinkertaisessakin leipomuksessa. Pikakahvi jauhe tekee suklaisesta leipomuksesta vielä hiukan täyteläisemmän ja kun tähän lisää runsaas voin määrän, on selvää että jälkiruuasta on kyse.

Tämän reseptin kuvat ja video tehty Canon G7X Mark 3 digikameralla. Sen kyvykkyys tulee esille matalemmassa valossa, ollen tasalaatuisempi matalemmissa valo olosuhteissa. Kokeilin myös pystykuvan videointia, joka on erityisesti Instagram tv:tä varten optimaalista joten vilkaise mokkapalojen valmistuminen sieltä.

Emilian mokkaisat mokkapalat

200g voita
4 kananmunaa
2dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
3rkl maitoa
1rkl pikakahvijauhetta

Kuorrute:
50g voita
3rkl kaakaota
1,5dl tomusokeria
2-3rkl kahvia

Vaahdota ensin munat ja sokeri. Sulata voi ja yhdistä siihen maito. Yhdistä kuivat ainekset eli jauhot,, pikakahvi, kaakao ja leivinjauhe. Siivilöi jauhot munasokeri vaahtoon ja aloita nostelemaan, valuta loppuakohden voisula joukkoon. Vuoraa leivinpaperilla vuoka ja kaada siihen massa. Paista 200 asteessa n. 20 min. Paiston aikana, valmista kuorrute, eli laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kokoajan sekoittaen. Kun seos on lämmintä ja tasaista, se on valmista, nosta sivuun. Kun mokkapalat tulevat uunista, anna niiden jäähyytyä kokonaan. jäähtymisen jälkeen nosta mokkapala ulos vuuasta ja kuorruta. Viimeistele vielä haluamillasi koristeilla. Minulla oli tällä kertaa suklaa nonparelleja mutta voit käyttää vaikka strösseliä tai vaikka mantelilastuja. Leikkaa paloiksi ja nauti. Tähän makumaailmaan sopii loistavasti vanilja jäätelö joten sitä vaikka lisäkkeenä.

Ps. jos suklaakakku on hiukan valuvaa, se on vain hyvä asia 🙂

mokkapalat
Ehkä jatkossakin pitää antaa Emilian kokkailla 🙂 On meinaa helpompi kuvata kun muut tekee.

2 Comments

  1. Tanvi Jain
    7.11.2019 / 17:11

    Thanks for the recipe, may i ask where did you buy that pizza stone from?

Vastaa


Looking for Something?