Aikaajoin tulee vierailtua kotini lähellä olevassa Ikeassa ja mukaan eksyy kaikkea kaapistojen osista erillaiseen keittiö somisteisiin. Nykyään kun liikun jo itse autolla, Ikeassa käynti kuulostaa jokseenkin fiksummalta kun voi kantaakkin tavaraa mukanaan.

Löysimme keittiökaappiin osan jota halusin kokeilla, josko se menisi kaapiston sisään kun haluamme hyödyntää neliömme mahdollisimman tiiviisti. Onneksemme, se ei ollut oikean kokoinen mutta sentään lihapullia, muusia ja puolukkahilloa tuli napattua kun siitä kuitenkin tovi kun niitä on viimeksi tullut vedettyä. Tämän arkipäivän ajatukseen kuului myös uuden Canonin G7X mark 3 kameran testus ja tässä jutussa osa kuvista ja video on otettu sillä. Editoinnin hoiti puolestaan vakio kumppanini, Samsung Note 10 +.

Katselin kuittia ja hinta oli likimain 10€ tästä sain ajatuksen, jos tekisin hiukan pidemmän kokkaus videon ja sen teemana olisi 10€ ateria. Se on kuitenkin kipuraja aika monessakin kotitaloudessa ja tässä olisi hyvä sauma testata sitä. Toki ikeassa ollessa tuli testattu hodarikin, jollaisen olen vetänyt varmaan yli 10 vuotta sitten viimeksi. No eipä ne ollut siitä ajasta paljoa muuttuneet mutta eintarvike osaston valikoimassa oli vaikka mitä. Kaikkea kasvispyöryköistä, broilerilihapulliin. Kun miettii ikean tuotteita, ne ovat tavallaan kokonaisuus. Esimerkiksi, jos aiot tehdä lihapullia, muusia, ruskeakastiketta ja puolukkahilloa tykötarpeeksi, ovat ne kaikki aika selkeästi saatavilla.

IIkean lihapullat ja muusi

1 ps lihapullia
1ps perunamuusia
1prk puolukkahilloa

vuoraa leivinpaperilla uunipelti ja levitä siihen jäisen lihapullat. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita perunamuusi aines kattilaan ja kattila hellalle. Kuumenna matalalla lämmöllä hitaasti sekoittaen. Tämä palaa helposti, joten pidä lämpötila matalana. Kun uuni on kuuma, laitalihapullat sinne ja paista 15 min. Kun muusi on kuumaa, se on valmista.
Sitten vaan puolukkahillo auki ja onkin aika syödä. Hyvä niksi tiukan korkin avaamiseen on kolauttaa kansi puolta pöytää vasten, silloin umpio aukeaa ja purkkikin aukeaa vaivattomammin.

Maullisesti, muusi sekaan olisi kelvannut iskeä noppa voita ja ehkä raastaa pikkusen parmesaania mutta kyllähän sitä voi syödä näinkin. Lihapullat olivat kyllä täyseineksiin verrattuna ihan ok. Tavallaan pakaste lihapulla tuntui jotenkin mehukkaammalta kuin se suojakaasuun pakattu versio. Voisin sanoa tämän aika mietityksi kokonaisuudeksi joka ei ole ihan huonokaan. Kuitenkin hinta koko aterialle oli 10€ ja siinä luulisi melkein kenentahansa onnistuvan. Mitkä on sinun mietteesi tästä kokonaisuudesta?

Ps. tämä ei ole yhteistyö vaan vilahdus arkeani 🙂

Ihan ok puolukkahillo

6 Comments

 1. Tuija Laakso
  6.11.2019 / 12:35

  Hauskoja juttuja sulla👍🤓. Ikeaan taidan myös hyökätä kunhan toivun tästä lonkkaleikkauksesta.

  • Alexander
   Kirjoittaja
   7.11.2019 / 14:10

   Kiitos Tuija, tämä Ikea ateria on kyllä tekijä ystävällinen vaikka olisikin puolikunnossa 🙂

   Alexander

 2. Mikko Simojoki
  7.11.2019 / 16:55

  Minä lämmitän lihapullat aina lihaliemessä. Uunissa niistä tulee mielestäni vähän tunkkaisia.

  • Alexander
   Kirjoittaja
   7.11.2019 / 22:52

   tuo on kelpo vinkki, eipähän ainakaan kuivu 🙂
   Alexander

 3. Raili
  21.11.2019 / 10:20

  Hei.
  Onkohan pukkahillo parantunu?
  Viimeostos oli kovin takkuista eikö sitä voinu hilloksl sanoa .Makukin poissa.
  Niinpä täällä etelässä käytän tummaa kirsikkakilloa mikä ajaa ohi maussa ja näössä.
  Niistä lihapullista en viitsi sanoa mitään kun oma maku varmaan ei oo kohdallaan .

  • Alexander
   Kirjoittaja
   21.11.2019 / 11:28

   MOikka!
   No siis puolukka hilloksi ok mutta jos aletaan puhumaan tummista kirsikoista, ne on oma lukunsa ja mielettömän hyviä. Tässä jutussa ajatus on kuitenkin koostaa koko ateria Ikeasta saatavilla eväillä. Hinta ja vaivattomuus ovat tässä se punainenlanka, kulinaristisen elämyksen sijaan. Ymmärrät varmasti mitä tarkoitan 🙂

   Hyvää torstaita toivottaa
   Alexander

Vastaa


Looking for Something?