Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Varmasti maistuva arkiruoka – Kana karaage

Näin viimeaikoina kun tv:ni päivittyi Samsung smarttiin, olen katsellut hiukkasen ememmän ruokadokkareita Netflixistä ja saanut jopa hiukan inspiraatiota sieltä irti. Japanilaisissa kokkausohjelmissa tulee aina välillä vastaan tämä karaage, joka on siis ohuelti paneroitu kana, joka uppopaistetaan kahdesti. Tietenkin broilerin marinointi kuuluu asiaan, mutta siihen ei tarvitse käyttää edellisiltaa. Toisaalta, olin aikanaan molekyyligatsronimia kerhossa mukana, jossa kävimme läpi että lyhyt marinointi ei juuri imeydy tuotteeseen mutta muutamassa päivässä tapahtuu jo paljon enemmän. Sitten taas, maut kehittyvät lyhyessäkin ajassa varsinkin kun mausteet sekoittuu broilerin pinnassa olevan kosteuden kanssa. Lopulta kyse on ajasta, jos on aikaa odottaa hetki, niin mitäs pahaakaan siinä pienessä marinoinnissa olisi.

Suomessa, suomalaiseen henkeen; eli panerointini on tällä kertaa perunajauhon, vehnäjauhon ja suolan seos. Helppona nyrkkisääntönä se että jauhoja yhtä paljon molempia ja suolaa makusi mukaan. Jos oltaisin nousevan auringon maassa, voitaisiin käyttää riisi tai maissijauhoja, mutta perunajauhoa toimii hyvin samalla tavalla.

Broilerinsisäfileitä? Tavallaan rintafilee taitaa olla suomalaisten suosikki mutta sisäfilekkin on helppo ja hyvä osa. Tässä reseptissä voisi käyttää myös valmiiksi marinoitua broileria mutta suosittelen jättämään ylimääräisen marinaadin rasiaa tai muuten panerointi vettyy liiakseen. Samoin vihreää chiliä voi olla hankala löytää mutta voit käyttää niiden sijaan chilihiutaleita mutta varoen, ne saattaa olla joskus liiankin väkeviä.

Uppopaistoon voi tietenkin käyttää rypsi, rapsi, maapähkinä tai auringonkukka öljyä. Jos löytyy tovin avonaisena ollutta oliiviöljyä, voi senkin kiskaista joukkoon, kuitenkin sekin sopii paistoon vaikka mediassa vastaan väitetään. Tähän vielä jatkeena, oliiviöljyn heikkous on matalempi säilyvyys, joten niitä ei kannata hillota avonaisena vaan ostaa uusi silloin kun ne ovat hetken kaapissa pölyttyneet.

broilerin sisäfilee valmistus

Japanilainen kana karaage

700-800g broilerin sisäfileitä
2rkl valkosipuli
5 vihreää chiliä
2rkl seesaminsiemniä
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1rkl suolaa
4-5dl öljyä uppopaistoon

Laita broilerin sisäfileet astiaan ja lisää päälle pieneksi pilkottu chili, valkosipuli ja seesaminsiemenet. Sekoita hyvin ja siirrä sivuun hetkeksi. Yhdistä toisessa astiassa vehnäjauho, perunajauho, suola ja sekoita hyvin. Laita syvään kattilaan noin 4-5dl öljyä ja kuumenna sitä keksilämmöllä. Kun sisäfileet ovat marinoituneet noin puolisentuntia, nosta yksitellen paloja jauhoihin ja pyöritä. Kun jauhotus on joka puolella, nosta siitä keskikuumaan rasvaan ja paista muutama minuutti. Sisäfileet kypsyvät suhteellisen nopeasti joten älä paista liian kauvaa. ensimmäisen paiston jälkeen nosta sivuun, esimerkiksi keittiöpyyhkeen päälle ja lopuksi laita öljy kuumenemaan hiukan kuumemmaksi. Frittaa sitten vielä kertaalleen broilerit, jotta niiden pintaan tulee kaunis väri. Nosta sitten tarjoiluastiaan.

Tarjoile nämä rapsakat broilerit riisin, suikaloitujen kasviksien ja soijapohjaisen kastikkeen kera. Jos vältät soijaa niin voit tarjota kastikkeen jotain chilipohjaista tuotetta tai vaikka maustettua majoneesia.

Jos kanaruuat ovat mieleesi, voit haluta vilkaista viilokki tai fetakana reseptit.

kana karaage

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?