Aiemmalla kerralla yllätyin kun Emilia teki mokkaisia mokkapaloja joten vaihteen vuoksi hän sai taas kokkailla. On joitain ruokia joita puolisoni tykkää kokata porukoilleen ja tällä kertaa nostamme yhden näistä resepeistä esille. Vaikka jonkunmieleen resepti voi tuntua yksinkertaiselta, se on juuri sitä ja erityisesti puoleentuntiin valmistuva ruoka on tavallista emilian maailmassa.

Broileri näin yleisesti on ollut vakio raaka-aineita kotitaloudessamme ja teimme joskus aikoinaan säännöllisesti kanaattia eli kanasalaattia mutta sekin on jäänyt kun minä olen nykyään niin usein siellä ja täällä syömässä. Vaikka tänäkin iltana olisi pitänyt juosta jos johonkin rientoihin, päätin että nyt ollaan kotona ja syödään sitä mitä emäntä laittaa 🙂 toki kuvailin samalla kun ei ollut muutakaan kiirettä.

fetakana resepti
Tämä on käytännössä fetakanan tarjoilu suostus

Fetakana

1 munakoiso
1 parsakaali
1pkt broilerin rintafileetä
1pkt fetaa
1 sitruuna
oliiviöljyä
suolaa, pippuria, mausteita

Aivan alkuun laita pannu keskilämmölle lämpenemään. Pese ja kuutioi munakoiso. Irrtota nuput parsakaalista. Leivitä leivinpaperi uunipellille ja nosta siihen munakoiso ja parsakaali. Tässä vaiheessa pannu on tasaisesti varannut lämpöä, joten voit alkaa paistamaan broileria. Lorauta pannulle hiukan oliiiviöljyä ja laita siihen paistumaan broilerin rintafileet nostaen rasiasta. Tällä tarkoitan että muuta nestettä ei ole tulisi mukana jotta pannu ei ala räiskymään. Kun broileri on paistunut yhdeltä puolelta, käännä se ja voit maustaa paistuneen puolen. Sillä välin kun toinen puoli paistuu, viipaloi sitruuna ja kuutioi feta. Nosta sitten paistetut broiskut uunipellille kasvisten seuraksi. Aseta broilerin päälle ensin fetaa ja sitten sitruuna viipaleet. Se mikä ei mahdu broilerin päälle voidaan ripotella muualla vihannesten päälle. Mausta vielä vihannekset oliiivöljyllä, suolalla ja pippurilla. Paista koko komeus uunissa 200 asteessa noin 20 minuutin ajan.

Hyvää ruokahalua! Btw, tämän valmistukseen löytyy video instastani 🙂

Yksinkertaisen näköistä mutta sikäli herkullinen fetakana pitäisi maistua itse kullekkin :)
Tämän reseptin punainen lanka on että broileri saa makunsa fetasta ja sitruunasta. Toisena hyvänä pointtina, kaikki lisäkkeet valmistuu samalla pellillä 🙂
Share:

Vastaa


Looking for Something?