Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Uutuus suomessa – Peruna gnochit ja helppo resepti

peruna gnocchi

*Tuote saatu penttilän Tilalta

[left]

Kotimaisten tuottajien ahdinko saa uusia käänteitä kun vihdoin tulee tuotteita jotka ovat ehkä käytännön läheisempiä. Tässä siis kyseessä peruna gnocchi joka on siis eräänlainen pasta mutta muodoltaan poikkeava ja joukossa on esimerkiksi tässä tapauksessa perunaa. Tunnen ennestään kyseisen tuottajan penttilän perunarieskoistaan jotka ovat kyllä hyviä. Näitä taisin maistaa ensimmäistä kertaa eggissä joka kuopattiin jo muutama vuosi sitten.

Gnocchien kohdalla ratkaisevaa on sopiva kypsennys jonka jälkeen tarvitaan pieni paistaminen. Näin se ei ole raaka ja pintaan kehittyy makua ja rakenteita. Lisäkkeissä tulisi olla esimerkiksi jotain lientä, rasvaa ja happoa. Koska pakastimessa oli avattu pussi pakaste pinaattia niin miksei se sopisi tähän. Jos olisi ollut pinjan siemeniä, olisin niitäkin käyttänyt kuin valkosipulia mutta sen sijaan laadukas oliiviöljy täydensi makuprofiilia samoin kuin tiivis soocin liemi.

Fenkoli kuuluu yhtiin suosikeistani niin salaatissa kuin kuumennattavissa ruuissa ja tässä tapauksessa se toimi aivan loistavasti pinaatin ja lieme kera. Näin kypsää annosta maistellessa, näen tuotteella madollisuuden suomen jatkuvasti kehittyvissä markkinoissa mutta ehdottomasti pakkaus suunnnittelua pitää saada eteenpäin jotta tuote saa enempi houkuttelevuus pisteitä.

Peruna gnocchit pinaatti kastikkeella

100g pakaste pinaattia
1rsa peruna gnoocchia
1 fenkoli
1dl tiivistettyä lientä
2rkl oliiviöljyä
vastaraastettua hyvin kypsynyttä juustoa
suolaa, pippuria,
Makusi mukaan esimerkiksi valkosipuli ja chiliä

Laita kattilaan kiehumaan vettä ja lisää sinne suolaa. Lisää sitten gnocchit. Laita sitten toiselle pannulle oliiviöljyä ja paista siinä viipaloitu fenkoli, lisää sitten gnocchit ja pinaatti. Paista hetki ja lisää sitten liemi. Anna kiehua ja laske lämpöä. Siirrä paistos lautaselle ja viimeiste vatsaraastettulla juustolla. Puristin vielä ruokaillessa tuoreen sitruunan mehua pintaan, olihan tämä oikeasti ihan hyvää.

[/left]

[right]

[/right]

2 vastausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?