Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kokki kävi syömässä | EGG

Hiljattain Kanavarantaan auennut kananmunaravintola EGG on mielenkiintoinen uutuus. Vai miltä kuulostaa terveellistä ja vastuullista pikaruokaa tarjoava ravintola, jossa pääroolissa ovat erikoisuuneissa valmistetut munakkaat? Ei hullumpi idea, sanon minä! Ravintola on onneksi auki melko myöhään, joten ennätimme puolison kanssa käydä töiden jälkeen arki-iltana haukkaamassa munakkaat.

egg4

EGGin raaka-aineideet on mietitty tarkkaan. Siksi kananmunatkaan eivät ole mitä tahansa kananmunia, vaan Friida-ulkomunia. Kävi ilmi myös, että ravintola myy mukaan näitä hienoja kananmunia, niille suunnitelluissa rasioissa. Menu rakentuu myös satokausien pohjalle ja raaka-aineet vaihtuvatkin tiuhaan sesonkien mukaan.

egg1
Ruokalistalta löytyi neljä erillaista munakasta kukin hintaan 10,30€, joista tilasimme maisteluun mallaspossumunakkaan ja vegaanisen tofumunakkaan.

Mikä ihmeen mallaspossu? Kyseessä on kotimainen possu, joka saa oluen maltaita ravinnokseen, jolloin lihaan syntyy erityinen makuvivahde. Annoksessa oli myös muun muassa anismajoneesia, joka teki makukokonaisuudesta erittäin tasapainoisen. Parasta annoksessa oli itse munakkaan kuohkeus, mikä kertoi hyvin suunnitellusta kypsennyksestä.

egg6

Vegaaninen tofumunakas on jotain hyvinkin ainutlaatuista. Munakkaaseen oli saatu erittäin ilmava rakenne ja olin maistavinani tässä pohjassa ainakin tofua ja kikhernettä. Täytteiden maut olivat todella särmikkäät ja ehkä jopa paremmat, kuin mallaspossumunakkaassa. Suurin osa muistakin EGGin annoksista on valmistettavissa vegaanisina pyydettäessä.

Ihan uteliaisuudesta piti kokeilla myös jälkiruuaksi meille suositeltua pavlovaa. Jo ensimmäisestä lusikallisesta pystyi maistamaan, että tämä on huippu tavaraa. Tuore ananas ja täyteläinen sitruskreemi kruunasivat marengin. Juomapuoli oli ravintolassa myös kohdillaan ja jälkkärin seurana maistui Good Life Coffeen laadukas kahvi. Ravintolassa oli myös valikoima kotimaisia Kukko-oluita, jos esimerkiksi haluaa korkata illan ensimmäiset munakkaan kanssa.

egg9

 

Kehitettävää

Laadukkaat raaka-aineet ja terveellisyys eivät näy ulkoa päin katsoessa, ehkä ovessa voisi olla pieni lauseen tai parin esittely ravintolan mainiosta konseptista.

Kehuttavaa

Annoksissa on selvästi mietitty makujen kokonaisuuksia.
Ravintola suosii ekologista, kotimaista ja terveellistä lähestymistä ruuassa.
Pavlova oli ehkä vähän liiankin hyvä reilu 5 euron hintaiseksi jälkiruuaksi.

egg2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?