Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Varma kinuski

Hyvät perusohjeet ovat kaiken ruuanlaiton perusta, joten tällä kertaa semmoinen olisi aiheena. Aiheena siis kinuski ja tähän et tarvitse kovin montaa raaka-ainetta, mutta valmistuksessa saa olla hiukan silmää, jotta lopputulos on onnistunut. Toki reseptissä voisi olla ripaus suolaa ja joku speciaalimpi sokeri mutta pidetään ohje simppelinä, jotta se onnistuu ja ensi kerralla kun kokeilet, voit muokata sitä haluamasi tyyppiseksi. Ainiin, miksi reseptissä on sitruunan mehua? Se estää sokerin kristallisoitumista, joten sokeri sulaa tasaisesti ja lopputulos on sileän kaunis. Toki, onnistuu ilmankin, mutta näin pääset helpommin hyvään lopputulokseen.

Kamerani: Canon M50 ja 28mm macro linssi

Kinuski

2dl sokeri
2rkl vettä
2rkl sitruunamehu (tai 1rkl glukoosia)
2dl kuohu kerma
2rkl voita

Laita kattilaan sokeri, vesi ja sitruunan mehu. Keitä n. 8-10 kunnes siirappi muuttuu rusehtavaksi. Huom, väri muuttuminen tapahtuu nopeasti joten ole varuillaan. Kaada joukkoon kerma ja anna kiehua hetki, kunnes seos on tasaista. Keitä n. 2-3 min ja vatkaa joukkoon voi. Nosta lämmötä ja siirrä jäähtymisen jälkeen säilytys astiaan. Tarjoile vaikka hedelmien, granolan ja jogurtin kera.

Ps. jos tuntuu siltä ettei sokeri lähde kunnolla sulamaan, lisää hiukan vettä. Jos haluat säästää tiskin määrässä, keitä kattilassa vettä niin reunoissa oleva sokeri sulaa irti. Jos haluat varmistaa optimaalisen rakenteen kinuskille, pudota pisara kinuskia kylmään veteen ja jos se jää pohjalle ehjänä, niin kinuskisi on valmis. Jos haluat oikeasti näitä vinkkejä resepteihin, kerro se kommenttikentässä 🙂

Tämänkin reseptin valmistus löytyy instastani videona, joten käyhän vilkaisemassa se: https://www.instagram.com/p/B8zUy1qhkrf/

0 vastausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?