Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Tomaattileivät jotka eivät jätä ”kylmäksi”

tomaattileivät

Tomaatti lienee yksi blogini kulmakivi raaka-aineista mutta olisiko aika tehdä jotain todella simppeliä? Näin arkena, minulle on ihan normaalia tehdä ruokaa ihan yksinkertaisen kaavan mukaan. Itseni ruokkimiseen ei yleensä tarvita muuta kuin makua ja hiukan rakennetta.

Tomaatin perinteisin aisapari on tietenkin sipuli mutta eihän ne voi olla pari ilman kunnon oliiviöljyä tai pippuria. Siispä niitäkin hiukan lykkäsin joukkoon. Vaikka tomaatissa on itsessään happoa, sopii sen joukkoon tippa etikkaakin tuomaan makua hiukan syvemmin esille.

Yrttejä? toki ne toimisi mutta ajattelin tällä kertaa jättää väliin kun teen myöhemmin ruokaa jossa on joukossa tuoretta yrttiä. Toinen syy jättää yrtti pois on että se nostaa huomattavasti ruuan hintaa vaikei laatu ole aina kohdillaan. Jos käyttäisin mauttomia raakoja tomaatteja, silloin tarvitsisit yrttejä ja kaikea muutakin paljon, etkä silloinkaan välttämättä onnistuisi. Suosi siis ennenkaikkea kypsiä ja makeita tomaatteja.

Ne rapsakat tomaattileivät

2 nams tomaattia
1 sipuli
3rkl oliiviöljyä
loraus laadukasta etikkaa, suolaa, mustapippuria
tarjoiluun paahdettua leipää

Kuori ja pilko sipuli. Laita kulhoon ja lisää etikka. Leikkaa sitten tomaatti pieneksi ja lisää sekin kulhoon. Ripottele joukkoon suolaa, mustapippuria, oliiviöljyä ja sekoita. Tarjoile paahdetun leivän kera niin saat kaiken irti tästä ateriasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?