Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Tomaattijäätelö | Erilainen jälkiruoka

tomaatti jäätelö

Yhteistyössä: Nams

Sain suoraan yhteistyökumppaniltani vinkin mainioon jäätelöön. Nimittäin heillä on jo jonkin aikaa maistatettu tomaattijäätelöä ja olin alkuun, että mitähän ihmettä. Mutta kun näin reseptin, ymmärsin mistä oli kyse. Pienen pohdiskelun jälkeen lähdin modaamaan reseptiä vielä enemmän ja päädyin korvaamaan sokerin hunajalla. Alkuperäisessä reseptisssä käytettiin vaniljasokeria, mutta minulla sattui olemaan aitoa vaniljatahnaa, joka sopii tähän enemmän kuin hyvin. Ensimmäinen kokeilu oli pieni katastrofi, kun hunajaa ei ollut tarpeeksi, mutta toisella kertaa päästiin jo parempaan lopputulokseen lisäämällä hunajaa senkin edestä. Makeutuksessa ei siis kannata säästellä.

Onnistunut tomaattijäätelö oli odotuksiin nähden melkoinen yllätys. Maku on tavallaan heleän mansikkainen tai  ehkä kypsän tomaatin vivahteinen. Tässä reseptissä ei voi onnistua ilman, että tomaatti on oikeasti kypsää, joten kannattaa varmistaa tomaattien laatu.

Tomaattijäätelö

Tarvitset:
3-4 NAMS tomaattia
3 keltuaista
2,5 dl hunajaa
1 tl vaniljatahnaa
3 dl kermaa

Valmista näin:
Aja tehosekoittimessa tomaatit sileäksi. Vaahdota keltuaiset ja hunaja toisessa astiassa. Vaahdota kerma kolmannessa astiassa. Mausta vaniljalla kermavaahto ja yhdistä kaikki massat varovasti. Kaada massa sitten pakastimen kestävään vuokaan ja peitä se. Laita jäätelö pakastimeen 3-4 tunniksi jähmettymään. Sitten onkin aika herkutella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?