Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Pihvin paras kaveri

Okei, ehkä kaikki ei miellä petit tenderiä pihviksi mutta ainakin minulle se vastaan siihen tarpeeseen. Pidän tästä kyseisestä ruhon osasta erityisen paljon, johtuen edullisesta hinnasta ja mureasta rakenteesta. Tein aikasemmin oman juttunsa petit tenderin valmistuksesta mutta tällä kertaa haluan syventyä itse makuun.

Umamipitoinen paistettu liha on niin periteinen että monilla on suorastaan vakaumus maustaa se vain suolalla ja pippurilla. Kun on vähänkään enemmän maistellut tasokkaita pihvejä, voi todeta että niihin sopii ihan oikeasti kaikki muutkin maut suolan ja pippurin lisäksi. Erityisesti umamimaiset maut ovat erityisen loistavia lihan seurassa. Näin esimrkkinä soija, paahdetut tomaatit, sipulit, ja aurajuusto ovat kaikki makua korostavia elementtejä, jolloin ne loistavia makupareja juurikin pihville ja tässä tapauksessa petit tenderille.

Tähän reseptiin valikoin aurajuuston ja sitä mielessä pitäen, lisäkkeeseen tuli hiukan mausteisuutta. Garam masala ja inkivääri voissa paistettuna, tekee kukkakaalistakin loistavaa ja kun niiden makumaailmaan yhdistää kermaisen aurajuuston, on makuelämys taattu.

Toisaalta, ei nämäkään ainekset pelasta lihaa jos se on huonosti valmistettu. Pitäkää siis fokus siinä että kypsyys ja paistopinta menee nappiin. Esimerkiksi alla olevassa reseptissä sain optimaalisen kypsyyden petit tenderiin, kun paistoin siihen vain värin joka puolelle ja annoin vetäytyä.

Makujen sinfonia petit tenderistä

1 petit tender
cayane, limepippuri, suola
öljyä, voita
1 kukkakaali
10cm pala inkivääriä
3rkl garam masalaa
50 voita
suolaa
1/2rsa pinaattiatarjoiluun aurajuustoa makusi mukaan

Mausta petit tender ja laita pannu kuumenemaan. Pannun kuumennessa, leikkaa kukkaali pieniksi nupuiksi ja kuori/ kuutioi inkivääri. Laita kuuumenneelle pannulle loraus öljyä ja sitten liha. Ota sitten toinen pannu kukkakaalia varten. lisää siihen voi, mausteet ja inkvääri. Kun rasva sihisee ja mausteet ovat yhdistyneet siihen, lisää pannulle kukkakaali. Katsele välissä petit tenderiä ja paista siihen joka reunaan väri ja lisää sitten voi joukkoon. Lopulta kun liha on saanut loistavan värin, nosta se pannulta vetäytymään. Kun liha vetäytyy, tarkista kukkakaalien kypsyys ja lisää joukkoon pinaatti, sekoita hyvin. Leikkaa sitten liha ja annostele lautaselle mausteista kukkakaalia ja vastaleikattua petit tenderiä. Viimeistele vielä viipaleella aurajuustoa ja tarjoile. Hyvää ruokahalua!

Nythän joku voisi älähtää että missä punkku? Joidenkin aterioiden kohdalla olen sitä mieltä, että viini ei tuota lisäarvoa ruualle vaan vie fokusta itse mausta. Onhan tässä kokonaisuudessa kuitenkin punaista lihaa, mausteisuutta ja sinihomejuustoa, joten mitä vielä kaipaat 🙂

Jos ruokailia hymyilee, ei syytä kysyä maistuiko.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?