Parhaat tomaatin mausteet

[Left]

Oletko koskaan löytänyt itseäsi patti tilanteesta tuoreiden vihannesten ja hedelmien kera? Annas kun kerron; nykyään yhä voimakkaammin vaihtuva arkeni ei anna juurikaan pelivaraa helposti pilaantuvalle tuore tavaralle mutta tähän olen keksinyt ratkaisun.

Tiivistys ja säilöminen, mutta ei sinnepäinkään. Käytännössä munakoiso, paprika, kesäkurpitsa ja tomaatti taittuu tähän methodii jolloin ne saavat muutaman päivän lisää säilyvyyttä. Käytännössä laitan paloitellut vihannekset pellille, päälle mausteita, öljyä ja lopuksi päähän tunnin 150-200 asteessa. Tämän ajan voin käyttää muihin koti askareihin kun veget tulee uunissa itekseen. okei, erityisesti tomaatin kohdalla voisi käyttää esimerkiksi matalampaa lämpötilaa ja paahtaa useamman tunnin mutta lähden oletuksesta että on noin tunti aikaa.

Mihinkä tätä paahdettua vegemössöä/ tiivistettyä tomaattia voi käyttää? Käytännössä leivän levitteestä erillaisiin kastikkeisiin kaikki käy. Onhan tämä hyvää semmoisenaankin. Itseasiassa, osa parhaista arkiruoka virityksistä on näin syntynyt. Käytän alla olevassa reseptissä tomaatteja ja olenkin huomannut että tähän sopii oikein hyvinn myös hiukan ylikypsät tai jopa pienesti pilaantuneet tomaatit, jos sinulla on pokkaa niin kokeile.

Ruokaa laittaessa yleensä aikaa menee makujen työstämisessä ja tiivistämisessä mutta jo on tämän tyyppistä massaa valmiina, on siitä ruuan valmistus äärimmäisen nopeaa. Tällöin voin kokaillun ohessa pyöräyttää esimerkiksi tiskiä ja kattaa pöydän.

Paahdetut tomaatit

5 rsa nams tomaatteja
mausteita (esimerkiksi limepippuria)
Laadukasta oliiviöljyä

huuhtele tomaatit ja kuivaaa kevyesti pinnasta. Halkaisse ja nosta uunipellille. Jos haluat voit laittaa uuniin mukaan tertut mutta itse jätin pois. Mausta pinnasta ohuelti -> ettei lopputoksesta tule liian vahvaa ja viimeistelyyn pieni liraus oliiviöljyä. Laita uuni 200 asteeseen ja nosta tomaatit sinne tunniksi. Nosta sitten uunista ja anna jäähtä. Laita rasiaan tiiviisti ja lorauta päälle oliiviöljyä jotta pinnassa pinnassa ei ole paljasta tomaattia (näin säilyvyys on hiukan parempi)

Jos haluat säilyvyyttä lisää, purkita kuumana ja umpioi.

[/Left] [Right]

[/right]

Paahdettu tomaatti

Yhteistyössä: nams tomaatit

Share:

Vastaa


Looking for Something?