Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Perunapiirakka | lämpimiä makuja

Suolaiset ruokaisat piirakat kuuluvat helppojen vierastarjottavien kategoriaan. Pidän perunamunakkaasta, joten halusin valmistaa piirakkaa, jossa olisi hiukan samaa henkeä. Piirakkataikina, jonka päälle runsaasti sipulia, munamaitoa ja muutama perunaviipale – helppoa, mutta kuulostaa myös tylsältä. Kunnes päästään maustamiseen. Perunan erityispiirre on helppo varioitavuus, erityisesti maustamisen kannalta. Tällä kertaa käytin muskottipähkinää, maustepippuria ja neilikkaa, jotka sopivat kylmään säähän kuin nenä päähän.

perunapiirakka1

Perunapiirakka

Tarvitset:
125g voita
290g vehnäjauhoja
2-4rkl vettä tai kasvislientä
kuivattuja yrttejä

2 isoa sipulia
2dl maitoa tai kermaa
2 kananmunaa
50g voita
2 keitettyä perunaa
1/3tl jauhettua muskottipähkinää
1/3tl jauhettua maustepippuria
1/3tl jauhettua neilikkaa
1rkl sokeria
suolaa

Valmista näin:
Nypi jauhot, voi ja kuivayrtit sekaisin ja lisää hiukan vettä. Vaivaa kunnes massasta on muodostunut kiinteä taikinapallo. Painele taikina piirakkavuokaan ja tee haarukalla pohjaan reikiä. Paista pohjaa uunissa 180 asteessa, 12-15 minuuttia.

Valmista täyte sillä aikaa, kun pohja paistuu. Kuori ja viipaloi sipulit. Paista sipuliviipaleet voissa ja sokerissa kokoon, lisää joukkoon mausteet ja siirrä seos syvään astiaan. Lisää sipuleiden joukkoon, kananmunat, maito, suola ja sekoita hyvin. Kaada täyte kypsän pohjan päälle. Viipaloi perunat ja asettele piirakan pintaan.

Paista piirakkaa vielä 180 asteessa 30-40 minuuttia, tai kunnes se on pinnasta kauniin värinen.

Valmis piirakka on täyttävää, riittoisaa ja tarjottavissa joko kylmänä tai lämpimänä. Tietysti tätä piirakkaa voi varioida helposti lisäämällä joukkoon juustoa, valkosipulia tai muita vihanneksia.

Mikä on sinun piirakkabravuurisi?

perunapiirakka2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?