Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Parturipäivä ja punajuuri-kaalikeitto

parturi suositus

punajuuri-kaalikeitto ja parturisuositus

En ole tainnut kertaakaan aiemmin edes mainita hiuksista tai parturista täällä blogissani, mutta tosiaan olen aloittanut säännöllisen parturissa käynnin aivan viime vuoden loppupuolella. Avovaimo voi nyt huoahtaa, sillä hänen parturointiavustustaan ei tarvita 🙂 Yritän ylläpitää jotenkin siistiä ulko-olemusta, kun viikottain on paljon tilanteita, joissa saan edustaa. Kokkina työskennellessä tällaisiin asioihin ei tarvinnut samalla tavalla kiinnittää huomiota, kun päällä oli aina työvaatteet ja työolosuhteet siistinä pysymisen kannalta haastavat. Kotikorttelia ympäri kävellessä olen monet kerrat huomannut pikkuisen kotiparturin, ja olen nyt tykännyt käydä siellä leikkauttamassa hiukset säännöllisesti. Käytännössä kävelen kotiovelta muutamassa minuutissa sinne sekä takaisin, kuinka kätevää. Hintakin on oikein kohtuullinen ja tukka pysyy pitkään siistin näköisenä, kun se on malliin leikattu.

Koska blogini perustuu ruokaan ja tavallaan arkeenkin, halusin parturissa käynnin jälkeen tehdä taas jotain, jossa kulminoituu arkiruuan syvin olemus: helppous, edullisuus ja yksinkertaisuus. Viime kerralla tein vegemuhennoksen ja tällä samalla periaatteella syntyy punajuuri-kaalikeitto. Keitto onkin juuri kylmiin vuodenaikoihin loistavaa ruokaa, nimittäin lämmin nestepitoinen ruoka lämmittää ja täyttää vatsan pitkäksi aikaa. Samalla kertaa keittoa tulee valmistettua isompi satsi, josta riittää illaksi avovaimollekin.

Tämän keiton kohdalla halusin minimaalisoida tiskin määrän ja työvaiheet; tarvitsen vain pienen veitsen, keittiöpyyhkeen ja kattilan tämän ruuan valmistukseen. Tarkoitus ei tietenkään ole aliarvioida teitä lukijoita, tiedän, että osaatte valmistaa monimutkaisempiakin reseptejä ja kaapeista saattaa löytyä vaikka mitä hienoja keittiövälineitä. Haluan kuitenkin haastaa välillä itsenikin tarkastelemaan ruoanlaittoa minimalistisemmasta näkökulmasta ja pitämään hommat vähän yksinkertaisempina 🙂 Joo, toki jos ihan todella askeettiseksi haluaa mennä, voisi syödä suoraan kattilasta, mutta olen kuitenkin sen verran mukavuudenhaluinen, että kulhosta tuli tämäkin keitto syötyä.

Punajuuri-kaalikeitto

Tarvitset:
1/2 keräkaalia
4 punajuurta
2 porkkanaa
5 perunaa
3 sipulia
suolaa
kokonaisia mustapippureita
halutessa valkosipulia
aitoa oliiviöljyä

Valmista näin:
Levitä keitiöpyyhe pöydälle ja siirrä sen päälle kaikki vihannekset. Kuori liinalle veget ja paloittele käsissä pienen veitsen avulla suoraan pataan tai kattilaan. Kaada pataan hiukan oliiviöljyä, suolaa, pippureita ja paistele hetki. Kääri sitten liina kasaan ja siirrä sen avulla roippeet bioastiaan tai säästä kasvislientä varten. Lisää sitten pataan vettä niin, että melkein kaikki kasvikset peittyvät. Kun vesi kiehahtaa, laita kansi päälle ja laske lämpöä. Anna keiton hautua puolisen tuntia. Tarkista vihannesten kypsyys ja maista, onko makua tarpeeksi. Nauti sitten hyvällä ruokahalulla.

2 vastausta

    1. Moikka Minna,
      Juuri näin. Ruoka voidaan näyttää vain kuinka hienona ja monnimutkiasena mutta kuitenkin se on vain ruokaa jonka pitäisi olla eräänlainen nautinto.
      ->

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?