Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Parempaa arkiruokaa – rapea ja maustettu koipireisi

Broilerin koipireisi resepti

En tiedä onko tutumpaa raaka-ainetta kuin broileri näin yleisesti ja tämän kertaisessa menenkin ajatuksella, kuinka teet edullisesta raaka-aineesta astetta parempaa.

Vuosien saatossa on tullut tehtyä niin kaikkea kanaviillokista ja pastoihin. Onhan nekin hyviä mutta jokseenkin tavanomaisia. Ulkona syödessä, broileri on ollut useinmiten paneroitua tai jotenkin pinnasta tuunattua. Onhan se vaan fakta että ilman rapeutta olisi tämäkin raaka-aine aika tylsä. Aloitin tämän reseptin kehittelyn päässä jo useampi vuosi sitten kun katsoin tv:stä kun Jamie Oliver piti broileria yönyli piimässä jonka jälkeen broisku paneroitiin ja fritattiin. Se resepti oli sikäli epäkäytännöllinen koska työvaiheita oli paljon ja kokonais prosessi veisi viikon.

Frittaaminenkin on oma lukunsa jota hyvin harva oikeasti kotonaan tekee. Toki näin vappuna, munkkeja kuin tippaleipääkin fritataan joten miksei. Oli miten oli, tämän broilerin halusin valmistaa ilman uppopaistoa mutta niin että rapeus olisi selkeästi ”maistettavissa”.

Broilerin koipireisi resepti


rapeat ja maustetut koipireidet

1rsa broilerin koipireisiä (3kpl, noin 1kg paino)
1dl piimää
1 kananmuna
3rkl run maustesekoitusta
3-4 dl ruiskorppujauhoja
oliiviöljyä ja yrttejä

Avaa rasia ja kaada siitä pois ylimääräinen, mikäli siellä on semmoista. Hiero rub seos koipireisille. Sekoita kupissa piimää ja kanamuna, lisää sekin rasiaan. Laita korppujauho laakealle astialle rasian viereen. sekoita koipireisiiin muna/piimä sekoitus, anna valua hetki ja nosta sitten korppujauhoon. Paneroi kunnolla molemmin puolin. Nosta sitten paneroidut koipireidet pannulle. Asette reidet niin väljäästi etteivät koske toisiinsa, näin varmistat rapeutta. Ripottele ympärille hiukan yrttejä ja pieni loraus oliiviöljyä. Nosta koko pannu uuniin ja paista 40 min 200 asteessa. Nosta koko pannu uunista ja anna vetäytyä hetki. Sitten onkin aika syödä.

3 vastausta

  1. KiitosK tästä ohjeesta ☺️ kävisikö piimän tilalle kookoskerma ja korppujauhon tilalle mantelijauho?

    1. Moikka Minna,
      Kookoskerma kuin mantelijauho käy hyvin! tuleepahan maidoton ja gluteeniton 😀 Mantelijauho on tavallaan aika hienoa mutta murennettu cornflakes tai vaikka mantelirouhe voisi käydä kans.
      Kiitos että jaoit ajatuksesi, joku toinenkin voi ottaa tästä kopin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?