Kävin kaverin kanssa pitkästä aikaa uimassa, ja sen jälkeen oli tietysti aika kova nälkä. En ole aikoihin tehnyt tänne blogiin reseptiä, jossa käyttäisin broileria (viimeisin taisi olla tämä savubroileri-sänkkäri vuoden takaa). Ehkä olisi korkea aika? Tykkään erityisesti broilerin koipireisistä, jotka ovat edullisia ja maukkaita ja vieläpä helppo valmistaa. Kanaviillokki lienee yksi suosikeistani. Tällä kertaa otan kuitenkin kypsän broilerin rakenteen haltuun jauhoittamalla ja huolellisella paistamisella.
Lisäkkeeksi tämä fantastinen broisku saa pinaattista ohraa. Pakastepinaatti lukeutuu niihin erittäin aliarvostettuihin raaka-aineisiin, joissa on enemmän mahdollisuuksia kuin uskoisi. Ostin kaupasta suomalaista pakastepinaattia ja olen käyttänyt sitä pikkuhiljaa moneen eri ruokaan. Ehkä pitäisi tehdä lisää ohjeita pakastepinaatista? Oli miten oli, mennään asiaan.
Koipireisipaistos
Tarvitset:
1 pkt broilerin koipireisiä
2 rkl Poppamies Rub-mausteseosta
2 porkkanaa
5 valkosipulinkynttä
2 dl tomaattimurskaa
muutama loraus aitoa oliiviöljyä
vettä
Valmista näin:
Kaada pataan oliiviöljyä ja paista siinä hyvä väri broilerin koipireisille. Kuori ja pilko sitten porkkana ja valkosipuli, lisää nekin pataan. Mausta, kääntele koipireidet ja lisää vesi sekä tomaattimurska. Anna kiehua 15-20 minuuttia ja nosta sitten koipireidet työlaudalle hiukan jäähtymään.
Revi koipireisistä lihat irti ja heitä luut vielä hetkeksi soosiin kiehumaan. Pyöritä lihoihin hiukan korppujauhoja ja paista ne sitten pannulla oliiviöljyssä niin, että niissä on kaunis väri ja rapea pinta. Nosta kastikkeesta pois luut ja kastike on valmis.
Pinaattiohra
Tarvitset:
3 dl ohraa
1,2 l vettä
ripaus suolaa
1 ps pakastepinaattia
Vamista näin:
Keitä ohra kypsäksi suolatussa vedessä. Kun ohra on kypsää, lisää joukkoon pinaattia ja kuumenna hetki. Lisää sitten voita. Sekoittele ja lisäke on valmista. Kokoa ateria vuokaan niin, että pohjalle tulee ohra, päälle soosi ja lopuksi rapea broisku. Tästä riitti mainiosti kolmelle, tai kahdelle, jos on kovin nälkäistä porukkaa.
Pinaattiohjeita kannatetaan! Pitääpä muistaa laittaa välillä riisien ja ohrien sekaan.
Moikka Mirja, juuri näin. pakaste pinaattia pitäisi oppia käyttämään useammin 🙂