Siis katoin jo laittamasi hernesoppajutun painekattilasta ja nyt tämä 🙂 Käytän painekattilaa tosi paljon: karjalanpaistin, kaalikeiton ja monien lihojen kypsentämiseen, koska maut pysyvät ja sähköä säästyy, miksi paahtaa uunissa tuntitolkulla ruokia hautumassa kun niistä usein haihtuu nestettä, kattilassa tulee yhtä hyvää ja vielä kypsempääkin lyhyemmässä ajassa 🙂
moikka,
olen samaa mieltä. Myös se että paineen alla sokerit kypsyvät enemmän, jolloin muodostuu makuakin enmemän. Siispä, paine vaikuttaa paljon muuhunkin kuin nopeuteen. Ehkä retrot painekattilat löytävät ullakoilta paikkansa kotikeittiöihin? 🙂
Siis katoin jo laittamasi hernesoppajutun painekattilasta ja nyt tämä 🙂 Käytän painekattilaa tosi paljon: karjalanpaistin, kaalikeiton ja monien lihojen kypsentämiseen, koska maut pysyvät ja sähköä säästyy, miksi paahtaa uunissa tuntitolkulla ruokia hautumassa kun niistä usein haihtuu nestettä, kattilassa tulee yhtä hyvää ja vielä kypsempääkin lyhyemmässä ajassa 🙂
moikka,
olen samaa mieltä. Myös se että paineen alla sokerit kypsyvät enemmän, jolloin muodostuu makuakin enmemän. Siispä, paine vaikuttaa paljon muuhunkin kuin nopeuteen. Ehkä retrot painekattilat löytävät ullakoilta paikkansa kotikeittiöihin? 🙂