1 kokonainen broileri
1 liemikuutio
5 laakerinlehteä
5 pippuria
8dl vettä
30g voita
30g jauhoja
loraus kermaa
1rkl jyväsinappia
Laita kokonainen broileri painekattilaan, lisää päälle pippurit, vesi, lihaliemikuutio ja laakerinlehdet. aseta kansi ja laita hellä päälle. Kun porina kuuluu, laske lämpöä.
Kun broileri on kypsynyt n. 30-40 minuttia, se on kypsää. sammuta hella, avaa kansi ja nosta broileri ulos. Sulata toisessa kattilassa voi ja lisää jauho. Vatkaa vispilällä ja lisää siivilän läpi broilerin lientä vähitellen. Käytä aikaa huolelliseen vispaamiseen ettei kastikkeeseen tule paakkuja. Kun kaikki liemi on lisätty, kuumenne kastiketta jotta se hiljalleen kiehuu ja vehnäjauho kypsyy. Tässä välissä leikkaa hiukan jäähtyneestä broilerista lihat irti luista ja viipaloi sopivan kokoisiksi paloiksi. Kun kastike on hetken kiehunut, lisää joukkoon kerma ja jyväsinappi. Sekoita ja maista. Tarjoile kastike broilerin, riisin ja herneiden kera.
Siis katoin jo laittamasi hernesoppajutun painekattilasta ja nyt tämä 🙂 Käytän painekattilaa tosi paljon: karjalanpaistin, kaalikeiton ja monien lihojen kypsentämiseen, koska maut pysyvät ja sähköä säästyy, miksi paahtaa uunissa tuntitolkulla ruokia hautumassa kun niistä usein haihtuu nestettä, kattilassa tulee yhtä hyvää ja vielä kypsempääkin lyhyemmässä ajassa 🙂
moikka,
olen samaa mieltä. Myös se että paineen alla sokerit kypsyvät enemmän, jolloin muodostuu makuakin enmemän. Siispä, paine vaikuttaa paljon muuhunkin kuin nopeuteen. Ehkä retrot painekattilat löytävät ullakoilta paikkansa kotikeittiöihin? 🙂