Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Paahdettu maa-artisokka | helppo herkku

Kun tovi sitten julkaisin maa-artisokkakeiton reseptini, vinkkasin, ettei maa-artisokkaa tarvitse välttämättä kuoria ollenkaan. Vaikka keittoihin tai pyreisiin maa-artisokka kannattaa kuoria, sopii kuorellinen maa-artisokka joihinkin ruokiin itseasiassa paljon kuorittua paremmin. Kiireisen kotikokin elämää se todellakin helpottaa ja vähentää myös ruokahävikkiä, kun muhkuraisesta artisokasta ei puolet katoa kuorimisen yhteydessä.

Uunissa paahdetut maa-artisokat voi huoletta jättää kuorimatta, kunhan vain pesee mukulat etukäteen kunnolla. Ohjeita uunissa valmistetuille maa-artisokille löytyy monia, mutta jaan nyt kaksi valmistustapaa, jotka ovat omia suosikkejani.

artisokkalisuke3

Uunissa paahdettu maa-artisokka

Tarvitset:
500g maa-artisokkaa
1-2rkl öljyä
suolaa, mausteita

Valmista näin:
Pese ja kuivaa maa-artisokat hyvin. Pyöritä öljyssä, suolassa ja haluamissasi mausteissa ja levitä uunipellille. Paahda uunissa 180-200 asteessa 20-30 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä.

Mausteiksi maa-artisokalle sopii katajanmarjat, laakerinlehti, neilikat, tryffeliöljy ja rasvat

artisokkalisuke4

Pata-artisokka

Tarvitset:
500g maa-artisokkaa
1-2rkl voita
suolaa, sokeria

Valmista näin:
Laita kattilaan artisokat, vettä, suolaa ja sokeria ja keitä 2-3 minuuttia. Kaada vesi pois, laita artisokat pataan, laita päälle hiukan voita ja paahda uunissa 220 asteessa kunnes pinnassa väriä. Nosta uunista ja laita kansi päälle jolloin maut pysyvät padassa.

Voit kypsentää maa-artisokat padassa myös ilman esikeittämistä, mutta silloin se ottaa vain enemmän aikaa ja pataan kannattaa laittaa kaikki mausteet mukaan.

artisokkalisuke2

Nämä uunissa paahdetut maa-artisokat sijaistivat ranskanperunoita taannoisessa hampurilaisannoksessani. Ne sopivat hyvin myös muiden paahdettujen juuresten kanssa lämpimään salaattiin tai naposteluun ihan sellaisenaan dippikastikkeen kyljessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?