Yhteistyössä: Penttilän Tila
[left]
Rieska lienee useimmille perinteinen ja ehkä jopa tylsäksi mielletty raaka-aine. Toimin itse tuottajien kanssa jossain rajapinnassa, joten saan satunnaisesti uutuuksia käsiini. Tällä kertaa testailen chilirieskaa, joka tulee Penttilän Tilalta. Lounasaikaan tutkin sitten keittiön kaappien sisältöä ja rieska osui käsiini. ”Eiköhän rieskasta saa toisenkin kerran jonkin kivan lämpöisen voileivän aikaiseksi”. Viimeksi tein nimittäin tomaatilla, sipulilla ja juustolla aika mukavan kokonaisuuden rieskasta. Nyt oli huutava nälkä, joten nopealle ja vaivattomalle lounasleivälle oli kysyntää. Täytteeksi laitoin eräästä tilaisuudesta saamaani Lihapajan leikkelettä, Mimiksen krasseja ja virolaista juustoa.
Yksi raaka-aine, jonka olen todennut ehdottoman hyväksi lisäkkeeksi lämpöiselle voileivälle, on suolakurkku sen kaikissa muodoissa. Suosin hapattamalla valmistettua kurkkua myös siksi, että rieskan seurassa liika makeus voi vesittää kokonaisuuden makumaailman.
Rieska clubari
Tarvitset:
8 rieskaa (2 ps Penttilän chilirieskaa)
8 siivua leikkelettä (oman makusi mukaan)
100 g raastettua juustoa
2 kypsää tomaattia
1 rsa Mimiksen krasseja
2 suolakurkkua
1/2 prk kermaviiliä + 2-3 rkl rub-maustesekoitusta
Valmista näin:
Sekoita kermaviili ja rub-mauste. Laita neljä rieskaa pannulle paahtumaan ja raasta juusto. Käännä rieskat ja lisää niiden päälle kinkut ja juusto. Nosta koko pannu uuniin grillivastuksien alle. Ota toinen pannu ja paahda siinä toiset neljä rieskaa.
Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja piko suolakurkku lohkoiksi. Kun juusto on kunnolla sulanut rieskan päälle, nosta pannu uunista. Lisää rieskojen päälle tomaattiviipaleet, kermaviilikastiketta ja krasseja. Lopuksi paina päälle kanneksi toinen rieskan puolikas. Halkaise veitsellä ja nosta sitten lautaselle. Aseta lautasen reunaan pari suolakurkkuviipaletta ja sitten onkin aika syödä. Koko tämän aterian tekoon menee alle 20 minuuttia, joten kyseessä on todellinen pika-ateria.
[/left]
[right]
Näytä tämä julkaisu Instagramissa.
Henkilön Aitoa arkiruokaa food blog (@alexandertrivedi) jakama julkaisu
[/right]