Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Miten koostat rieskasta lounaan? Rieska clubari

Yhteistyössä: Penttilän Tila

[left]

Rieska lienee useimmille perinteinen ja ehkä jopa tylsäksi mielletty raaka-aine. Toimin itse tuottajien kanssa jossain rajapinnassa, joten saan satunnaisesti uutuuksia käsiini. Tällä kertaa testailen chilirieskaa, joka tulee Penttilän Tilalta. Lounasaikaan tutkin sitten keittiön kaappien sisältöä ja rieska osui käsiini. ”Eiköhän rieskasta saa toisenkin kerran jonkin kivan lämpöisen voileivän aikaiseksi”. Viimeksi tein nimittäin tomaatilla, sipulilla ja juustolla aika mukavan kokonaisuuden rieskasta. Nyt oli huutava nälkä, joten nopealle ja vaivattomalle lounasleivälle oli kysyntää. Täytteeksi laitoin eräästä tilaisuudesta saamaani Lihapajan leikkelettä, Mimiksen krasseja ja virolaista juustoa.

Yksi raaka-aine, jonka olen todennut ehdottoman hyväksi lisäkkeeksi lämpöiselle voileivälle, on suolakurkku sen kaikissa muodoissa. Suosin hapattamalla valmistettua kurkkua myös siksi, että rieskan seurassa liika makeus voi vesittää kokonaisuuden makumaailman.

Rieska clubari

Tarvitset:
8 rieskaa (2 ps Penttilän chilirieskaa)
8 siivua leikkelettä (oman makusi mukaan)
100 g raastettua juustoa
2 kypsää tomaattia
1 rsa Mimiksen krasseja
2 suolakurkkua
1/2 prk kermaviiliä + 2-3 rkl rub-maustesekoitusta

Valmista näin:
Sekoita kermaviili ja rub-mauste. Laita neljä rieskaa pannulle paahtumaan ja raasta juusto. Käännä rieskat ja lisää niiden päälle kinkut ja juusto. Nosta koko pannu uuniin grillivastuksien alle. Ota toinen pannu ja paahda siinä toiset neljä rieskaa.

Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja piko suolakurkku lohkoiksi. Kun juusto on kunnolla sulanut rieskan päälle, nosta pannu uunista. Lisää  rieskojen päälle tomaattiviipaleet, kermaviilikastiketta ja krasseja. Lopuksi paina päälle kanneksi toinen rieskan puolikas. Halkaise veitsellä ja nosta sitten lautaselle. Aseta lautasen reunaan pari suolakurkkuviipaletta ja sitten onkin aika syödä. Koko tämän aterian tekoon menee alle 20 minuuttia, joten kyseessä on todellinen pika-ateria.

[/left]

[right]

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Tekeminen ja siinä kehittyminen oma haasteensa. Tämän videon kohdalla tein kolme versiota joista tämä on järkevin igtv:ssä. muissa ei näkynyt teksti. Alla resepti jotta saat kaiken ensi silmmäyksellä 🙂 Rieska clubari 8 rieskaa (2ps penttilän potturieskaa) 8 siivua leikkelettä (oman makusi mukaan) 100g raastettua juustoa 2 kypsää tomaattia 1rsa mimiksen krasseja 2 suolakurkkua 1/2prk kermaviiliä + 2-3rkl rub maustesekoitusta Sekoita kermaviili ja rubi. Laita 4 rieskaa pannulle paahtumaan ja raasta juusto. Käännä rieskat ja lisää niiden päälle kinkut ja juusto. Nosta koko pannu uuniin grillivastuksien alle. Ota toinen pannu ja paahda siinä toiset 4 kuorta. Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja lohkoa suolakurkku. Kun juusto on kunnolla sulanut rieskan päälle, nosta koko pannu uunnista. Lisää rieskojen päälle tomaattiviipaleet, kermaviilikastiketta ja lopuksi krasseja. Lopuksi paina päälle kanneksi toinen rieskan puolikas. Halkaise veitsellä ja nosta sitten lautaselle. Aseta lautasen reunaan pari suolakurkkua ja sitten onkin aika syödä. Koko tämän aterian tekoon menee max 20 min. joten kokeile ihmeessä. Koko kertomus löytyy bloogistani: http://aitoaarkiruokaa.fi/miten-koostat-rieskasta-lounaan-rieska-clubari/ #potturieska #suolakurkku #myrttisensuolakurkku #rieska #namstomaatit #mimis #kotipellonpuutarha #lihapaja #clubari

Henkilön Aitoa arkiruokaa food blog (@alexandertrivedi) jakama julkaisu

[/right]

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?