Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Perunarieskaa aamupalaksi – hyvä alku päivään

[left]

Sain peruna gnocchi lähetyksen yhteydessä perunarieskoja joten tällä kertaa kokkailu on fokusoitu sen ympärille. Kaappini vakio tuotteisiin kuuluu, sipuli, juusto, makeat tomaatit ja suolakurkut. Sattumalta oli jäänyt käsiin hiukan tilliä joka oli tarkoitus käyttää pois.

Miten valmistaa rieskaa? oman makuuni se on parhainmillaan tuoreena tai vähintään lämpinä, joten jälkimmäinen vaihtoehto syntyi pienellä paahtamisella. Koska uunissa on grillivastus toiminto, gratinoin rieskan pintaan juusto raastetta ja pannun reunalla oli pilkottu sipuli ja tomaattiviipaleet. Pienen grillivastus käsittelyn jälkeen juusto oli kauniisti sulanut ja osa vihannesten vedestä oli kadonnut. Tässä vaiheessa leikkasin suolakurkkua lohkoiksi ja nostin lautase reunaan. Kahvikin oli tippunut joten olihan sitä aika nauttia aamupalaa.

Tämän tyyppiseen aamupalaan sopisi muutkin eläinkunnan tuotteet mutta erityisesti erillaiset papatahnat voisi korvata juuston tehden tästä vegaanisen. Miten sinä tuunaisit rieska jos se olisi tarkoitettu aamupalaksi.

Perunarieskaa aamupalaksi

2 rieskaa*
100g juustoraasteta
2 nams tomaattia viipaloituna
1/2 sipulia viipaloituna
loraus hyvää oliiviöljyä
tuoretta mustapippuria myllystä
tilliä
suolakurkkua

Viipaloi kuorittu sipuli ja tomaatti. Lorauta pannulle öljyä ja paista vihanneksia. siirrä sipuli/ tomaatti pannun reunaan ja lisää pannulle rieska. Laita uunivastus uunissa lämpenemään ja jaa juustoraaste rieskojen pintaan. Nosta koko pannu uunniin ja paahda kunnes juusto on sulanut. lohkoa suolakurkku ja laita valmiiksi lautaselle. Lisää sitten pannulle gratinoidut rieskat ja lisää niiden päälle tomaattia ja sipuli. Viimeistele vielä tillillä ja mustapippurilla. Tämä toimi loistavasti vasta tippuneen kahvin kanssa

*saatu tuottajalta näytteinä

[/left]

[right]

[/right]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?