Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Mehustettu tomaatti ja rucolapesto

Vaikka monet vihannekset ja hedelmät ovat tosi maukkaita jo itsessään, voi pienellä tuunauksella saada niistä vieläkin parempia. Joskus vähän jalostamalla raaka-aineita, ne tulee varmemmin myös syötyä. Tällä kertaa työstin kypsistä tomaateista astetta mehukkaampia kypsentämällä niitä matalalämpöisessä uunissa hyvän tovin.

Kaikki vihannekset ja hedelmät sisältävät vettä, joten niiden pieni paahtaminen tiivistää niissä olevaa makua luoden vielä voimakkaamman maun. Tomaattien mehustuksen voisi toteuttaa myös suolapedin päällä, mutta se ei ole välttämätöntä. Olen havainnut, että tertussaan mehustettu tomaatti on ehkä astetta voimakkaamman makuinen kuin irrallinen tomaatti, mutta tieteellistä faktaa en ole tälle väitteelle löytänyt. Tämä on vain oma mieltymykseni, mutta tietysti tomaatit voi mehustaa ilman terttuakin.

Tarjosin mehustettuja tomaatteja pestopastan kera, tuoden yrttien karvautta makean mehustetun tomaatin seuraksi. Pestona käytin viikolla aiemmin tekemääni rucolapestoa ja lisäsin sen vain kypsän pastan joukkoon. Kuulostaa helpolta ja sitä se onkin. Eikai hyvän ruoan valmistuksen tarvitse olla vaikeaa?

Mehustettu tomaatti

Tarvitset:
2 rsa kypsiä terttutomaatteja (Nams*)
2 rkl hyvää oliiviöljyä
1 rkl laadukasta balsamicoa
suolaa

Valmista näin:
Asettele kokonaiset tomaatit tertuissaan uunivuokaan ja ripottele päälle suolaa, balsamicoa ja oliiviöljyä. Paahda tomaatteja uunissa 120 asteessa 3-4 tuntia. Sammuta uuni ja anna tomaattien jäähtyä uunin mukana. Nämä tomaatit säilyvät hyvin viikon ja niiden maku on parhainmillaan tovin odottelun jälkeen.

Tein rucolapestopastaa johon nämä tomaatit toivat jotain astetta enemmän. Tästä alta löytyy video, jossa valmistan mehustettuja tomaatteja:

Jos halutaan kypsistä tomaateista vieläkin mehukkaampia niin matalämpö kehittää tomaatin makua entisestään. 100c ja 3-5 tuntia 🍅🍅 #arkiruokaa

Henkilön kokki 🍴 keittäjä 🍾 kylmähkö (@alexandertrivedi) jakama julkaisu

*Tuote saatu blogin kautta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?