Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Lempeät hunajakeksit timjamihunajasta

Pian on taas se aika vuodesta, kun läheisiä muistetaan lahjoin. Ruokaharrastajalle on mielestäni helpompi keksiä lahjoja, sillä syötävät lahjat harvoin jäävät käyttämättä. Turvallisia lahjaideoita ovat laadukkaat viinit, oliiviöljyt, mausteet ja hunaja.

Hunajalla on ollut merkittävä rooli ruokahistoriassa ja muinoin sitä pidettiin symbolina rikkaudelle ja hyvinvoinnille ja sitä on hyödynnetty monipuolisesti maun tuojana, säilönnässä ja lääkinnässä. Hunajan väri ja maku vaihtelee sen mukaan, mistä kukasta se on lähtöisin. Myös alueellisia eroja löytyy.

Sain blogiyhteistyön merkeissä Veljekset Hirvan maahantuomaa hienoa kreikkalaista timjamihunajaa. Rodoksen lähellä olevalla pienellä saarella tuotettu hunaja on voittanut useita kansainvälisiä makupalkintojakin. Tätä Melissokomiki Dodecanesou -hunajaa myydän Suomessa ainakin Eastonin, Mankkaan ja Kupittaan K-Marketeissa sekä Oulun Sokos Herkussa.

Kreikkalainen hunaja ei ole niin makeaa, kuin vaikkapa suomalainen hunaja. Pitkän kasvukauden ansiosta kreikkalaisessa hunajassa on kuitenkin erotettavissa selkeämmin makuja ja se on rakenteeltaan kotimaista hunajaa juoksevampaa. Ominaisuuksiensa puolesta hunaja sopiikin loistavasti leipomuksiin tai jopa suolaisiin ruokiin. Laadukkaan hunajan makua en kuitenkaan piilottaisi voimakkaisiin ruokiin tai leivonnaisiin, ja siitä syystä valmistinkin niistä lempeän makuisia keksejä.

[left]

Hunajakeksit

Valmista näin:
3 dl spelttivehnäjauhoja
2 rkl jogurttia
2-3 rkl hyvää oliiviöljyä
1 rkl timjamihunajaa*
1 tl ruokasoodaa
kourallinen ohutvartista timjamia
sormisuolaa

Valmista näin:
Silppua timjami todella pieneksi ja yhdistä kulhossa kaikki ainekset paitsi suola. Ota massasta aina kerrallaan lusikallinen ja pyöritä siitä käsissä pallo. Paina pallo sormilla litteäksi, ripottele sen päälle sormisuolaa ja paina kevyesti, jotta suola kiinnittyy keksiin.

Paista keksejä 8-12 minuuttia 180 asteessa. Valuta valmiiden keksien päälle vielä hiukan hunajaa ja nauti ne vaikka tasokkaan teen kera.

*Tuote saatu blogin kautta

[/left]

[right]

hunajakeksi

[/right]

hunajakeksi

[left]

[/left]

[right]

[/right]

0 vastausta

 1. Kiva, kun kirjoitit lempihunajastani. Minä olen samaa mieltä kanssasi, ettei timjamihunajan makua kannata hukuttaa ruokiin vaan nauttia sen mausta esim. paahtoleivän päällä tai juustojen kanssa.

  1. Moikka Timjamihunaja,

   Nimesi kertoo jo kaiken 😀
   Ajatella että suomestakin saa nykyään timjami hunajaa.
   Sinulla on upeat sivut Karla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?