Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Kesäinen kaalikeitto

aurajuusto-pinaattipasta
varhaiskaali resepti

Kaali mielletään yleensä syksyn ja talven raaka-aineeksi, mutta itse pidän siitä juuri kesällä. Erityisesti, kun kyse on pehmeästä ja nopeasti kypsyvästä varhaiskaalista.

Varhaiskaali on siitä mielenkiintoinen, että sitä voi syödä raakanakin, kun taas monet kaalilajit eivät sellaisenaan ole hyviä. Kuitenkin esimerkiski grillatessa tai savustaessa, varhaiskaalinkin maku muuttuu eri käyttötarkoituksiin sopivaksi.

Tällä kertaa en käytä kumpaakaan aiemmin mainittua kypsennysmenetelmää, vaan nyt tulee keittoa. Itseasiassa keitto on syystäkin hyvää ruokaa kesällä sen korkeasta nestepitoisuudesta johtuen. Inspiraationa tälle keitolle toimi hitiksikin muodostunut kesäkeittoni, joten vilkaisethan senkin 🙂

terveellinen kaalikeitto

Kesäinen kaalikeitto

Tarvitset:
1 pieni varhaiskaali
2 naattiporkkanaa
3 kesäsipulia
1 chili
5 dl juureslientä
1 prk smetanaa
2 tl dijonsinappia
1 tl korianterin siemeniä
1 tl pippureita
1 tl fenkolinsiemeniä
2 rkl laadukasta oliiviöljyä
viimeistelyyn halutessa tilliä

Valmista näin:
Puhdista vihannekset ja leikkaa sitten krouvisti pieneksi. Laita kattilaan loraus oliiviöljyä ja lisää vihannekset sekä mausteet. Freesaile hetki, ja lisää sitten liemi. Keitä noin 10 minuuttia hiljalleen. Lisää sitten smetana ja sinappi, sekoita hyvin ja laita tarjolle.

Tämän keiton kylkeen sopi tilli ja lisäkkeiksi hunajakurkut ja juuresleipä hyvän juuston kanssa.

https://youtu.be/Tv3Em-nResk

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?