Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Joulupiirakka – sivutuote muista herkuista

Hetken mielijohteesta päätin leipoa jotain vähän erilaista. Riisipuurolla ja luumuhillolla täytetty piirakka kuulostaa aika hassulta, mutta lopputulos oli todella maukas. Riisipuuro ja luumuhillo muodostavat yhdessä vanukasmaisen ja jouluisen makuisen täytteen rapeakuoriselle piirakalle. Leivontaan ryhtymistä tällä kertaa helpotti sekin, että viimeaikoina leivotuista karjalanpiirakoista ja tähtitortuista oli jäänyt yli tähän tarvittavat ainekset.

Joulupiirakka

Voitaikina 1/2 kertaa ohje
riisipuuro 1/2 ohjeen koosta riittää
luumuhillo 1/2 ohjeesta

Ja sitten kokoamaan.

Ota 1/3 osaa taikinasta talteen ja kaulitse loput taikina vuuan kokoiseksi. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille, pistele pohjaan haarukalla reikiä. Laita vuuan sisään vielä pala leivinpaperia ja painoksi päälle esimerkiksi herneitä, jotta piirakan reunat eivät kaadu. Paista pohjaa 180 asteessa 15 minuuttia. Lisää sitten täyte kypsälle pohjalle, eli riisipuuroa ja luumuhilloa ja viimeistele kaulitsemalla lopusta taikinasta kansi piirakalle. Paista vielä 180 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes kuori on ottanut kauniisti väriä.

Piirakka saa odottaa tovin paiston jälkeen, jotta se pysyy hyvin kasassa.

Pala jos toinenkin maistui heti tuoreeltaan, mutta loput laitoin talteen pakkaseen. Tämän piirakan voi hyvin pakastaa myöhempää varten, kunhan vain peittää sen hyvin ennen pakastusta, ettei se kuivu tai ota makua muista pakasteista.

joulupiirakka

joulupiirakka

joulupiirakka

4 vastausta

    1. Kiitos! Luulen että uudenvuoden viikolla kaikilla on kaapit pullollaan aineksia tehdä tämmönen piirakka 😀

  1. Tosi hyvä idea, piti tehdä kokeilu piirakka jo ennen joulua. Oli niin hyvää että varmaan menee jouluruokien listalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?