Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Uuniomenatuorepuuro | Syksyinen aamupala

Osa onkin ehkä huomannut, että terveyspainotteisemmat reseptit ovat erityisesti avovaimoni mieleen. Tällä videolla vaihteeksi hän kokkailee ja minä kuvaan. Meillä oli vielä muutama Elimäen reissulta saatu omena jäljellä ja niistä oli tarkoitus tehdä jotain herkullista ja terveellistä aamupalaa – uuniomenatuorepuuroa. Aikeena ei ollut ensin edes kuvata tätä, mutta pitihän sitä kuitenkin tilaisuuteen tarttua 🙂

Käytimme tässä suomalaisia pihaomenoita, joiden luontainen makeus korostuu paahdettaessa. Tästä johtuen käytän harvoin jos ollenkaan sokeria, kun valmistan omenoista jotain uuniruokaa tai -leipomusta. Tuorepuuron joukkoon livahti kuitenkin yksi banaani tuomaan vähän makeutta ja ruokaisuutta.

uuniomena resepti

Habitare-messuilta nappasin mukaani pari hienoa Pentikin kulhoa, jotka näissäkin kuvissa ja videolla näkyvät. Yleensä käsin koristellut astiat ovat herkkiä, mutta nyt on pakko mainita, että nämä kyseiset Studio-keramiikka-astiat kestävät niin uunin kuin tiskikoneenkin.

Jos olet tuorepuurojen ystävä, vilkaise myös aiemmat reseptit:
Tyrnituorepuuro, tuorepuuro & smoothie, pirteä tuorepuuro, kahvituorepuuro, keväinen tuorepuuro

[left]

Uuniomenatuorepuuro

Tarvitset:
5 omenaa
3 rkl kanelia

1 banaani
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl chiasiemeniä
3 rkl mantelirouhetta
1,5 dl kauramaitoa

Valmista näin:
Kuutioi omenat ja levitä ne uunipellille. Ripottele päälle kanelia ja sekoita omenakuutioihin tasaisesti. Paahda 175 asteessa 10-15 minuuttia.

Riko banaani haarukalla kulhoon. Lisää joukkoon kaurahiutaleet, mantelirouhe, chiasiemenet ja sekoittaen kauramaito. Anna tuorepuuron turvota sen aikaa, kun omenat vielä paahtuvat.

Nosta paahdetut omenat uunista ja anna jäähtyä hiukan, jotta ne eivät ole ihan pehmeitä. Nostele tarjoilukulhoon vuorotellen uuniomenaa ja tuorepuuroa ja tarjoile esimerkiksi aamupalana tai terveellisenä välipalana.

[/left]

[right]

terveellinen aamupala

[/right]

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?