Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Ruokamatkalla Saksassa | Münchenin parhaat ravintolat

munchenin parhaat ravintolat

[left]

Makkaraa, hapankaalia ja olutta – se on monen ensimmäinen mielikuva, kun puhutaan Etelä-Saksalaisesta ruoasta. Ja kyllähän näitä Münchenistä löytyykin, ruokalistat pullistelivat ”perinteistä” ruokaa ja oluttupia näkyy vähän joka kadunkulmassa. Silti, kun kyseessä on valtavan suuri kaupunki, on ravintoloita myös moneen lähtöön. Yritin löytää kaupungista mahdollisimman laajan kattauksen eri ravintoloita, joten ehkäpä näistä seuraavista vinkeistä löytyy jokaiselle Müncheniin matkaavalle jotakin?

Sophia’s

Saavuimme Müncheniin juuri lounasaikaan ja nälkäisinä. Emme siinä olotilassa viitsineet lähteä tutkimaan kaupunkia, joten istuimme ensin lounaalle hotellimme ravintolaan. Kaikki reissumme hotellien ravintolat ovat olleet äärimmäisen hyviä, eikä Münchenin The Charles hotellin ravintola Sophia’s ollut poikkeus. Ravintolalla on oikein viihtyisä ja vehreä terassi, jossa varjon alla oli mukava istua. Ruoan laatu ei ollut ihan samaa tasoa kuin Hampurin Park Hyattissa, mutta silti sanoisin tätä hyväksi vaihtoehdoksi muiden joukossa. Kvinoapohjainen salaatti tuoreilla vihanneksilla ja tasapainoisella vinegretillä oli oikein mainio ja juustohampparin taso oli hyvä. Jäätelötkin olivat talossa tehtyjä, mikä on nykyään kohtuullisen harvinaista. Myös kaikki aamupalan leivät ja leivonnaiset olivat talossa leivottuja ja tarjolla oli jälleen hunajaa suoraan kennosta. Mainittakoon samalla, että hanaveden laatu kuulemani mukaan on Münchenissä Saksan parhaimmistoa, vaikka ravintoloissa usein myydään pullovettä.

[/left]

[right]

Rocco forten ravintola münchen

[/right]

[left]

losteria arvostelu

[/left]

[right]

Ratchada

Vaikka ei ole ehkä viisainta syödä entisessä ravintolassa, kun ollaan reisussa, saimme äärimmäisen hyvän thaimaalaisen ravintolasuosituksen hotellin kylpylän työntekijältä. Ravintola sijaitsee vähän hämärällä seudulla ja sinne mennään jyrkkiä rappusia alas. Tunnelma sisällä ravintolassa oli kuitenkin lämmin ja syömäni tofucurry oikein maukas. Asiakaspalvelu oli äärimmäisen hyvä kuin hintaluokkakin, ilmankos paikallisia näkyi runsaasti. Jos pidät thaimaalaisesta ruuasta, tämä paikka on löytö omalla tavallaan.

L’Osteria

L’Osteria on yksi Saksan ravintolaketjuista ja sen suosio ainakin Münchenissä oli niin kova, että jouduimme jonottaamaan hyvän tovin, jotta pääsimme sisään. Illallakin, uusia asiakkaita suorastaan tulvi sisään. Otimme pizzan, ginger-alen ja oluen ja näiden valmistumisessa meni noin puolisen tuntia. Lounasaikaan ravintolassa näytti olevan vähemmän jonoa, joten kannattaa ehkä ajoittaa käynti ennemmin lounaaseen. Pizzan taso oli kesinkertainen, mutta olut oli paikallista. Meidän nauttima kokonaisuus maksoi alle 20€ ja olimme kohtuulisen tyytyväisiä hintaluokkaan vaikkei laatu ollut ehkä odotuksen arvoinen. Italialaista ruokaa olimme nähteet myös muissa kaupungeissa, joten voinen varmaan yleistää, että saksalaiset pitävät italaisesta ruuasta.

[/right]

[left]

munchenin paras thaimaalainen

[/left]

[right]

flamkuchen

[/right]

[left]

Weinhaus Neuner

Nyt hotellin conciergen ravintolavinkki osui ja upposi! Weinhaus Neuner, lyhyen kävelymatkan päässä Marienplatzilta, on suhteellisen pieni ja tunnelmallinen ravintola rauhallisella kadulla. Ruoka on modernia saksalaista ja tavattoman hyvää. Kävimme ensimmäisen kerran ravintolassa lounasajan ulkopuolella ja silloin tarjolla oli hyvin rajattu baarimenu. Kokeilimme modernisoitua versiota flamkuhcenista ja sekä jotain suolaliha-annosta, josta löytyi piparjuurenkin väkevyyttä. Maut olivat reissumme parhaasta päästä, joten päätimme että tulemme vielä seuraavan päivänä lounaalle tänne. Lounasmenussa oli viisi ruokalajia ja hintaa tällä oli likimain 35 €. Vahva suositus, varsinkin jos olet omalla rahalla liikkellä.

Landersdorfer & Innerhofer

Weinhaus Neunerin loistava baarimikko suositteli myös erästä toista ravintolaa, joka tarjoaa hiukan samantyyppistä ruokaa. Landersdorfer & Innerhofer sijaitsee myös viiden minuutin kävelymatkan päässä Marienplatzilta. Ravintoa on siisti ja näytti tunnelmalliselta myös iltapaikaksi. Nyt olimme jälleen liikkellä lounasaikaan ja otimme pestopastan sekä talon salaatin. Molemmat annokset olivat oikein kelpoja suorituksia, mutta olisin kaivannut hiukan lisää omaperäisyyttä, kuten Weinhaus Neunerissa. Kuitenkin sanoisin, että tämä paikka on helppo vaihtoehto muiden joukossa.

[/left]

[right]

saksalaiset raviolit

[/right]

[left]

ravintola vinkkit muncheniin

[/left]

[right]

ravintola vinkit saksaan

[/right]

Pfistermuehle

Kun näet vanhassa kaupungissa rakennuksen, jonka seinät on kokonaan vehreän köynnöskasvin peittämät, olet tullut perille. Pfistermuehlen tunnelmallinen terassi ja keskeinen sijainti houkuttelevat paljon turisteja, mutta ruoalle kannattaa antaa silti mahdollisuus. Menu on vähän tavallista tyyriimpi, mutta ruoka on myös laadukasta ja erittäin maukasta. Söin a la carte listalta kanipataa, joka oli kuulemma hyvin perinteistä etelä-saksalaista tyyliä.

Prinz Myskhin

Kun ohimennen näkee kiinnostavan kasvisruokaravintolan, on vähintään pysähdytävä katsomaan, mitä paikka tarjoaa. Prinz Myskhinin lista on enemmän kuin pitkä ja on ravintolallakin kokoa. Emme olleet kovin nälkäisiä, mutta otimme täytettyä kesäkurpitsaa ajatuksen vuoksi. Kelpo suoritus hintaansa nähden, mutta maullisesti annos jäi piirun verran hotellissa saamamme salaatin varjoon. Jos jotain kasvisruoasta voi reissun aikana yleistää, melkein jokaisessa ravintolassa oli joko kasvisvaihtoehto tai vegaaninen vaihtoehto tarjolla, mikä tekee matkustamisesta myös kasvissyöjälle helpompaa.

Vilkaise myös kaikki aiemmat Saksan matkapostaukset:
Ruokamatkalla Saksassa | Hampuri
Ruokamatkalla Saksassa | Hampurin parhaat ravintolat
Ruokamatkalla Saksassa | Frankfurt
Ruokamatkalla Saksassa | Frankfurtin parhaat ravintolat
Ruokamatkalla Saksassa| München

münchen

2 vastausta

 1. Kivoja uusia vinkkejä. Tämä postaus pidetään mielessä 🙂
  Münchenissä löytyy paljon juuri Saksalaista perinteistä ruokaa tarjoavia ravintoloita. Kun lähdetään Englischer gartenin suuntaan pohjoiseen kaupunginosaan (asemia mm. Münchener Freiheit), niin matkan varrella on erittäin pitkä katu täynnä kahviloita ja ravintoloita 🙂 Englischer Garten on muuten aivan ihastuttava ja todella suuri puistoalue. Itse kävin nyt kesällä jälleen Berliinissä, siellä onkin todella paljon ruokaravintolatarjontaa eri puolilta maailmaa.

  1. Moikka Kaura,
   Minulla on vielä Berliini käymättä ja olen kuullut paljon kehuja monipuolisesta ravintola tarjonnasta.
   Tavoitteena olisi käydä sielläkin lähi vuosina ihan ruokamatkalla 🙂
   Munchenistäkin jäi paljon paikkoja käymättä kun eihän se mikään pieni kaupunki ole 😀 Kiitos vinkeistä Kaura!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?