Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Ruokamatkalla Saksassa | Hampurin parhaat ravintolat

Yhteistyössä: The German National Tourist Board 

Aiemmassa osassa käsittelin Hampuria kaupunkina, tällä kertaa syvennyn alueen ravintoloihin. Etukäteen selvittämäni perusteella ja paikanpäällä olleena voin sanoa Hampurin ruokakulttuurin olevan sekoitus monien tekijöiden vaikutusta. Pohjoissaksan ruokakulttuuriin ovat vaikuttaneet esimerkiksi tanskalainen, puolalainen ja hollantilainen ruokakulttuuri. Kun kuvioon lisätään myös etnisiä maahanmuuttajien tuomia vaikutteita, löytyy ruokatarjonnasta monipuolisuutta enemmän kuin tarpeeksi. Etsin etukäteen hyviä ravintolavaihtoehtoja netin suositusten perusteella, vaikka niitä täytyy lukea aina jokseenkin varauksella – monet esimerkiksi Tripadvisorissa suositellut ravintolat ovat vain perus turistiravintoloita, joita emme tällä matkalla etsineet. Kysyimme myös suosituksia hotellin conciergelta, mutta harmillisesti nekin voivat johtaa turistiravintoloihi. Tästä johtuen en ottanut tähän juttuun mukaan kuin vain ne paikat, jotka ovat varmasti hyviä, joten tässä ovat minun mielestäni Hampurin parhaat ravintolat:

[left]

Frau Möller

Saavuimme Hampuriin melko aikaisin aamulla emmekä olleet kiireessä ehtineet syödä mitään ennen lennon lähtöä. Siksi heti hotelliin kirjautumisen jälkeen ensimmäisenä tehtävänä olikin löytää hyvä aamiaispaikka tai ravintola aikaiselle lounaalle.

Aivan päärautatieaseman läheisyydessä Lange Reihe -katu on täynnä paikallistenkin suosimia ravintoloita, etnisistä paikoista perinteiseen saksalaiseen ruokaan. Saimme vinkin Frau Möller -nimisestä ravintolasta torikauppiaalta. Paikka oli kymmenen maissa aamulla täynnä paikallisia asiakkaita. Otimme yleisimmän myydyn aamupala-annoksen, joka oli kyllä perinteinen mutta varsin hyvä hinta-laatusuhteelta. Appelsiinimehu oli puristettu suoraan appelsiineista ja leipäkin oli lämmintä, ilmankos aamiaisella oli paljon porukkaa.

Vaikka ehkä kuvasta ei näkyisi ihmeellistä gourmetelämystä ja kyseisen ravintolan sivutkin ovat vanhat, on tässä paikassa jotain, mikä luo hyvää tunnelmaa ja positiivisen kokemuksen.

[/left]

[right]

frau möller

[/right]

[left]

Ottos burger

[/left]

[right]

Otto’s Burger

Samalla Lange Reihe -kadulla sijaitsee myös varsin hyvässä suosiossa oleva burgeriravintola (itse asiassa ravintoloita on useampikin eri puolilla Hampuria). Olimme kohtuullisen vakuuttuneita laadusta kun näimme muutaman annoksen sivusilmällä. Vaikka olimme vastikään syöneet aamuapalaa, piti tätäkin kokeilla. Otin tarjoilijan suosituksesta burgerin nimeltä Big T. Vaikka ruokalista oli melko laaja, oli laatu kohdallaan.
Lounaan hintaan kuului myös jäätee-limonadi. Rosmariinin ja sitruunaruo’on makuinen limonaadi osoittautui nappivalinnaksi, varsinkin kun ulkona oli se +30 lämmintä. Odotimme hamppariannostamme noin 10 minuuttia ja siinä ajassa koko terassi oli ehtinyt täyttyä. Ulkoisesti katsottuna, ranskanperunat olivat valmispakaste ja sinappimajoneesi oli kertakäyttökupissa, mutta itsessään burgeri ja coleslaw olivat varsin onnistuneet. Pihvi oli medium, käsinsyötävyys oli kiitettävällä tasolla, mutta ehkä hiukan olisin kaivannut lisää paahtopintaa briossi kuoriin.

Lounashintaa ajatellen, tässä paikassa oli hyvä hinta-laatusuhde. Lounastarjoukseksi koko setti oli alle 15 € ja palvelukin oli varsin positiivista.

[/right]

[left]

 

Heldenplatz

Iltaravintolan etsiminen on melko vaikeaa Hampurissa, eikä siksi, että tarjontaa olisi liian vähän, vaan pikemminkin liian paljon. Päädyimme kuitenkin muutaman suosituksen ja kohtuullista hintaluokkaa ajatellen Heldenplatziin. Ravintola sijaitsee melko lähellä HafenCityä. Ulkoa ei voisi päätellä ainakaan helposti, millaista laatua olisi tarjolla. Koska olimme varsin tuhdisti vastikään syöneet, otimme menun, jonka jaoimme. Talossa leivottua leipää, huippuunsa viilattuja komponentteja ja varsin skandinaavisia makuja.

Olimme yllättyneet ravintolan tasosta, niin makujen kuin ruuan kiinnostavuuden suhteen. Tämä paikka oli näin jälkeenpäinkin ajateltuna yksi reissumme kohokohdista. Saimme kuulla jälkeenpäin toisessa ravintolassa, että Heldenplatz tarkoittaa sankariaukiota ja siellä käy varsin paljon paikallisia ravintola-alan ihmisiä, sillä ruokaa tarjoillaan myöhään yöhön saakka.

[/left]

[right]

heldenplatz ravintola

[/right]

[left]

hampurin viisi parasta ravintolaa

[/left]

[right]

hampurin paras ravintola

[/right]

[left]

best burger in hamburg

[/left]

[right]

Brooklyn Burger Bar

Iltakävelyllä katselimme erilaisia ravintoloita ja panimme merkille muutaman paikan seuraavaa iltaa ajatellen. Yksi näistä paikoista oli Brooklyn Burger Bar, jonka terassi oli tupaten täynnä joka kerta, kun kävelimme ohitse. Paikan tunnelma myös heijastui ulospäin, ihmiset nauttivat selkeästi ja meno näytti rennolta ja hauskalta. Olin aluksi hiukan skeptinen, kun katsoin ruokalistan laajuutta, mutta kun meille kerrottiin, että kaikki tehdään talossa, olimme jo kohtuullisen vakuuttuneita laadusta. Burgeri oli valtava, korkea ja täynnä makua. Talossa valmistetut ranskanperunat olivat ensimmäisestä viimeiseen rapeita ja majoneeseissa ei makua ollut säästelty.

Hintaluokan puolesta, paikka sijoituu paremman hintaisten paikkojen kastiin mutta juuri laatu pysyy siihen nähden erittäin hyvänä. Jos olet hampparihifisteliä, on tämä paikka must.

[/right]

[left]

 

Se7en Oceans

Hampurissa yksinään on jopa kymmenen Michelin tähden saanutta ravintolaa, joiden joukossa on yksi kolmen tähdenkin paikka. Olimme hotellimme läheisessä ostoskeskuksessa, Europa Passagessa, pikavisiitillä ja huomasimme valtavan ravintola-alueen reunassa yhden ravintolan äärimmäisen hyvällä näköalalla. Kyseinen ravintola, Se7en Oceans, on jaettu kahteen osaan, joista toisella ”fiinimmällä” puolella on yksi Michelin tähti. Päätimme käydä syömässä lounaan täällä ja teimme pöytävarauksen. Valitsimme lounaslistalta muutaman annoksen, joita ennen pöytään tuotiin muutama pieni keittiöntervehdys. Ruoka oli kaikkea, mitä voisi odottaa Michelin-tasoiselta ravintolalta, mutta meitä palvelleen tarjoilijan englanninkielitaito ei ollut erityisen hyvä, joten emme olleet aivan varmoja, ymmärrettiinkö kaikkea sanomaamme. Tästä huolimatta sain kala-allergikkona kalattomia annoksia eikä elämys ollut millään tavalla kehno. Fine dining -ravintolalle tyyppillisesti, annokset olivat harkitun kokoisia, mutta niissä oli sitäkin enemmän komponenteja ja erilaisia rakenteita. Ravintola oli myös hinnan puolesta yksi reissumme kalliimmista paikoista, mutta mitä muutakaan voisi odottaa Michelin-ravintolalta.

[/left]

[right]

michelin restaurant in hamburg

[/right]

[left]

se7en oceans

[/left]

[right]

fine dining hamburg

[/right]

[left]

[/left]

[right]

Apples

Reissun kohokohtiin lukeutui yllättäen myös hotellimme, Park Hyattin ravintola Apples. Tässä hotellissa oli ehdottomasti koko reissumme paras hotelliravintola niin aamupalan kuin à la carten suhteen. Söimme siellä myös parhaan Wienin leikkeen ihmismuistiin. Yllättävää kyllä, annokset Applesissa eivät olleet hinnallakaan pilattu, nimittäin vasikkaan tehty weininleike oli vain 28 € ja kaikki lisäkkeistä lähtien oli talossa tehtyä ja kuuluivat hintaan. Harmillisesti illan hämärtyessä, emme saaneet edustavaa kuvaa ehkä yhdestä kaikkien aikojen parhaasta suklaafondanteista, mitä olemme maistaneet.

Avokeittiöstä pystyi seurata selkeästi kun aamupalalla paistettiin pannukakkuja ja niin ruoka kuin kokkien työkin olivat lähes täydellisiä. Asiakaspalvelu on kaikkea, mitä voisi odottaa tasokkaassa hotellissa.

[/right]

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?