Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Ruokamatkalla Saksassa | München

munchen nähtävyydet

Viimeinen matkakohteemme kesäreissullamme Saksassa oli MünchenJunamatka Frankfurtista kesti jälleen vain muutaman tunnin ja jossakin Stuttgartin ja Ulmin välissä maisemat muuttuivat aivan huikaseviksi, kun juna kiemurteli metsäisten kukkuloiden rinteillä. Maisemat olivat siis ainakin paljon paremmat, kuin lentokoneesta käsin katsottuna.

Eteläisessä Saksassa sijaitseva München on Baijerin osavaltion pääkaupunki. Se on myös Saksan kolmanneksi suurin kaupunki ja taloudellisesti heti Frankfurtin jälkeen merkittävin. Baijer jo itsessään olisi täynnä nähtävää, upeita linnoja, Alppimaisemia ja tunnelmallisia pikkukyliä. Mietimmekin, että joskus voisi tehdä ihan oman reissunsa, ottaa vaikka München tukikohdaksi ja matkata autolla tutkimaan lähialueita. Tällä kertaa meillä oli kuitenkin kolme päivää aikaa tutustua Münchenin kaupunkiin, mikä osoittautui oikein hyväksi pituudeksi kaupunkimatkalle.

[left]

Nähtävyydet

Minne tahansa Münchenissä päänsä kääntää, kohtaa mitä upeimpia rakennuksia. Arkkitehtuuri edustaa monia eri tyylisuuntia, ja toisessa maailmansodassa pahoin tuhoutuneita rakennuksia, kuten esimerkiksi Münchenin keskustassa Frauenkirche-kirkko, on myös uudelleen rakennettu tarkasti alkuperäiseen muotoonsa. Aivan Münchenin ytimessä Marienplatz ja sen vieressä koristeelliseen uusgoottilaistyyliin rakennettu uusi kaupungintalo ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia.

Münchenin vanhankaupungin vieressä lyhyen kävelymatkan päässä virtaa Isar-joki. Kun kävelimme joen ylittävällä sillalla toisella puolella sijaitsevaan puistoon, huomasimme, että kaupunkilaiset olivat ottaneet kaiken ilon irti kirkkaasta vedestä. Tässä kohtaa vesi oli hyvin matalalla ja ihmisiä oli joessa kahlaamassa sankoin joukoin. Melkein teki itsekin mieli pulahtaa hetkeksi pakoon hellettä. Joen pinnankorkeutta säätelevässä altaassa polski iloisesti myös kaloja, jotka kaukaa katsottuina näyttivät kirjolohilta.

[/left]

[right]

munchen ravintolat

[/right]

[left]

munchen tori

[/left]

[right]

Ostosmahdollisuudet

Reissun päällä totesin, että tarvitsen matkavideoiden kuvaamista varten kameran vakauttimen, eli gimbaalin, ja päätin hyödyntää Münchenin loistavat ostosmahdollisuudet sen hankkimiseen. Päädyimme lopulta kiertämään viisi eri elektroniikka- ja valokuvausliikettä, kunnes löysimme etsimämme. Vielä laitteen käytössä on tosin opiskeltavaa. Avovaimoni puolestaan keskittyi koluamaan sellaisia vaateliikkeitä, joita Suomessa ei ole.

Ruokamatkaajan tärpit

Münchenistä puhuttaessa on pakko mainita myös Oktoberfest, kaksi viikkoa kestävä olutjuhla syys-lokakuun vaihteessa, joka itselläni on vielä jäänyt kokematta. Vuosittain Münchenin oktoberfest kerää noin 6 miljoonaa vierailijaa, mikä on aivan uskomaton määrä olutkansaa. Suurena laatuoluiden ystävänä, Oktoberfest on kyllä joku päivä bucket listallani.

Aivan vanhankaupungin kupeessa sijaitsee myös paikallinen tori, josta löytyi kaikkea tuoreista hedelmistä ja marjoista, vihaneksiin ja viiniin. Torin laidalla on myös runsaasti eri hintaisa ruokapaikkoja, näistä suurinosa oli aivan täynnä, kun kävelimme ohitse lounasaikaan.

[/right]

munich turistiystävällinen

Ravintoloita on Münchenissä laaja kirjo. Perinteisiä baijerilaisia ruokia löytyy lähes joka kojusta, mutta jos haluaa välttää kaikkein pahimmat turistihoukutukset, täytyy ruokapaikkoja vähän eukäteen suunnitella. Seuraavassa ja viimeisessä Saksa-postauksessa kerron tarkemmin omat löytöni Münchenin ravintolaskenessä.

Aiemmat Saksan ruokamatka-sarjan postaukset löydät täältä:
Ruokamatkalla Saksassa | Hampuri
Ruokamatkalla Saksassa | Hampurin parhaat ravintolat
Ruokamatkalla Saksassa | Frankfurt
Ruokamatkalla Saksassa | Frankfurtin parhaat ravintolat

marienplatz saksa

2 vastausta

  1. München on niin siisti ja kaunis kaupunki. Vuoden olen tuolla asustanut, ja oli kyllä upea kokemus. Myös reissaamisen kannalta erittäin idyllinen, sillä yhteydet ovat erinomaiset. Viikonloppuisin voi ostaa esimerkiksi ryhmälipun edullisemmin isommalle porukalle, ja käydä vaikka Salzburgissa. Oktoberfestejä suosittelen, ovat sinällään ainutlaatuinen elämys oluen ystävälle. Tuolloin myös iso huvipuisto rakennetaan alueelle kaikkine kojuineen. Kaksi kertaa olen Oktoberfesteilla käynyt.
    Odotan kovasti ravintolapostausta. 🙂 Maistelitteko paljon Bayerin alueen herkkuja? Kävittekö Hofbräuhausissa?:)

    1. München sijaitsee kartastakin katsottuna lähellä itävaltaa jne… olisi pitänyt käydä kun oli mahdollisuus 🙂
      Yritin löytää modernia saksalaista ruokaa tarjoavia ravintoloita ja muutamassa paikassa saimme käytyä. Itsessään perinteisiä bayerilaisia herkkuja tuli kyllä nautittua mutta suurinosa jäi videoimatta. Olosuhteet eivät aina ole täysin otollisia. On mukava kuulla että juttu-sarjastani on pidetty ! Ravintola postaus tulee ulos kun saan vielä tekstin viimeisteltyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?