Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Puutarha kulhossa | Kesäsalaatti

Yhteistyössä Terra Creta

Kesällä lautanen täyttyy värikkäistä ja tuoreista vihanneksista. Näillä säillä en kaipaa mitään kuumaa tai tuhtia ruokaa, joten kevyet salaatit ja kasvissekoitukset ovat nyt ruokalistalla. Parhaimmillaan salaatin ainekset on kerätty ihan omalta kasvimaalta, kuten tässä salaatissa naattiporkkanat, retiisit ja lehtikaali.

Nuorten naattivihannesten naatit kannattaa myös hyödyntää. Nuorilla vihanneksilla naatti ei ole vielä kitkerä tai puumainen, ja ne näyttävät salaatissa hauskoilta. Jos sinulla ei ole saatavilla kypsiä  tomaatteja tai makeaa sipulia, jätä ne suosiolla pois korvaamisen sijaan. Kun salaatissa käytetään paljon raakoja vihanneksia, ei ylimääräistä kitkeryyttä tähän kaivata. Vaikka vihannekset, erityisesti lehtikaali, ovat jo itsessään ruokaisia, lisäsin salaatin joukkoon myös paahdettuja manteleita.

Salaatti kaipaa aina hyvää kastiketta, mutta mitään monimutkaista sen ei tarvitse olla: oliiviöljyä ja omenabalsamicoa. Ihan syystä jo muinaiset faaraot ovat janonneet oliiviöljyä. Onneksi sitä saa nykyään ihan lähikaupasta. Olen jo useamman  kerran vannonut kylmäpuristetun kreetalaisen oliiviöljyn nimeen, enkä tee poikkeusta nytkään. Oliiviöljyn ja omenabalsamicon rasvaisuus ja makeus tasapainottavat hyvin tuoreiden vihannesten kirpeyttä.

[left]

kesäsalaatti

[/left]

[right]

Puutarhan kesäsalaatti

Tarvitset:
2-3 pientä lehtikaalin lehteä
1 dl manteleita
3-4 naattiporkkanaa
3-4 retiisiä
1 makea tomaatti
1 makea sipuli
2-3 rkl Terra Creta oliiviöljyä*
2 rkl Terra Cretan omenabalsamicoa*

Valmista näin:
Revi lehtikaalista pehmeät lehdet irti ja laita ne paahtumaan pannulle manteleiden kanssa. Puhdista ja leikaa porkkanat sekä retiisit sopiviksi paloiksi. Leikkaa tomaatti pikkurillin kokoisiksi paloiksi ja kuutioi sipuli mahdollisimman pieneksi. Kokoa salaatti kulhoon, mausta oliiviöljyllä ja balsamicolla. Tarjoile salaatti leivän ja sormisuolan kera, näin jokainen voi lisätä suolaa oman maun mukaan.

[/right]

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?