Kaupallinen yhteistyö: Miraz Trading Oy / Terra Creta

Ehkä olet huomannut, että resepteissäni on vilahdellut viimeaikoina tietyn merkin oliiviöljy. Olen nimittäin aloittanut yhteistyön, jossa tulen nostamaan esille resepteissäni säännöllisesti Terra Cretan oliiviöljyjä. Viime vuosina olen testannut useiden eri valmistajien oliiviöljyjä, hintahaarukan molemmista päistä, ja havainnut niin maussa kuin laadussakin paljon vaihtelua. Mikä sitten tekee Terra Cretan oliiviöljyistä suositukseni arvoista?

Jäljitettävyys
Terra Cretan oliiviöljypullosta löytyy kelta-punainen merkki, suojattu alkuperänimitys, joka tarkoittaa sitä, että tuotteen tuotanto, jalostus ja käsittely tapahtuvat tietyllä maantieteellisellä alueella. Tässä tapauksessa Kreikan Kolymvarin alueella. Terra Cretan oliiviöljy on jäljitettävissä aina oliiveista valmiiseen pullotettuun öljyyn saakka, mikä takaa sen, että kaikki tuotannon vaiheet tunnetaan. Jäljitettävyys kertoo myös siitä, valmistaja voi olla tuotteestaan ylpeä, oli kyse sitten oliiviöljystä tai vaikka viinistä.

Ekstra-neitsytoliiviöljy
Euroopassa vähittäismyytävät oliiviöljyt on jaettu neljään luokkaan: oliivin puristemassaöljy, jalostetusta oliiviöljystä ja neitsytoliiviöljystä valmistettu oliiviöljy, neitsytoliiviöljy sekä ekstra-neitsytoliiviöljy. EU:n määritelmän mukaan ekstra-neitsytoliiviöljy on ”laadultaan korkealuokkainen oliiviöljy, joka on saatu suoraan oliiveista ja ainoastaan mekaanisin menetelmin.” Terra Cretan laadusta kertoo paljon se, että oliivit kerätään käsin ja öljy uutetaan kylmäerottelulla. Oliiviöljyn maku ei enää ole niin raikas ja nuorekas, jos se on kuumennettu.

Maku
Terra Cretan oliiviöljyt valmistetaan koroneiki-oliiveista, jotka tuottavat hedelmäistä ja aromaattista öljyä. Makuun vaikuttaa myös se, missä vaiheessa sadonkorjuuta oliivit on kerätty. Esimerkiksi Terra Cretan Early Harvest Ekstra-neitsytoliiviöljy valmistetaan nuorista oliiveista ja sen maku tavallista raikkaampi ja viherväisempi. Terra Cretan tavallinen Ekstra-neitsytoliiviöljy on maultaan kohtuullisen rauhallinen ja siksi se sopii niillekin, jotka eivät niin paljoa oliiviöljyä käytä.

Täyttöpakkaus
Oliiviöljyä kuluu keittiössäni paljon, ja 500 ml pullo tyhjenee nopeasti. Maahantuoja myy onneksi oliiviöljyä myös 5 litran tonkissa, joista täytän pienempään pulloon. Isomman erän ostaminen tulee hieman edullisemmaksikin.

Tässä muutama resepti, joissa hyödynnän Terra Cretan oliiviöljyä:

Pesto
Yrttiöljy
Linssisalaatti
Jauhelihalla täytetyt tomaatit

Tässä video jossa valmistuu kyseinen oliiviöljy:

 

 

7 Comments

 1. 19.2.2018 / 21:11

  Olen halunnut jo pitkään vaihtaa oliiviöljyni kreikkalaiseen Kreikkasympatioideni vuoksi, joten näitä voisi kokeilla. Missä näitä on myynnissä?

  • Sinikka Tiihonen
   19.2.2018 / 22:47

   Citymarketeissa ainakin.

   • Alexander
    Kirjoittaja
    20.2.2018 / 09:47

    Sinikka oli nopea mutta joo, cittareista saa ainakin 🙂

 2. Sinikka Tiihonen
  19.2.2018 / 22:13

  Mielestäni parasta oliiviöljyä, mitä marketista saa!❤️

  • Alexander
   Kirjoittaja
   20.2.2018 / 09:49

   Tähän voin kompata 🙂

 3. Heli Rapatti
  10.3.2018 / 19:39

  Café Puustissa Tampereella (Yliopistonkatu) on myös pieni valikoima. Tuotteita lisätään kysynnän mukaan.
  Niin hyvää❤️

  • Alexander
   Kirjoittaja
   11.3.2018 / 09:00

   Onpas hienon näköinen kahvila, ainakin sivujen perusteella. Pitänee käydä kun olen siellä suunnalla.

   Kiitos vinkistä Heli 🙂

Vastaa


Looking for Something?