Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Arkiruokaa | Jauhelihalla täytetyt tomaatit

Valmistin tovi sitten linsseillä täytettyjä tomaatteja, mutta tähän vuodenaikaan halusin jotain tuhdimpaa ja mieluiten rasvaisempaa kuin viimeksi. Päätinkin siltä istumalta astella lähikauppaani ja ostaa hiukan jauhelihaa, jonka maustaisin ja käyttäisin tomaattien täytteenä. Kun tomaatteja valmistaa uunissa, jää vuoan pohjalle usein se paras osuus – maukas tomaateista irronnut liemi. Halusin leikitellä ajatuksella ja peitin vuoan pohjan ruishiutaleilla, jonka päälle kokosin tomaatit jauhelihatäytteellä. Uunissa puurohiutaleet turpoavat ja imaisevat kaikki tomaateista irronneet hyvät maut. Näin samassa vuoassa syntyy kätevästi lisäke aterialle.

Tästä ruoasta pidin paljon maun ja myös sen edullisuuden ja suomalaisuuden vuoksi. Kaikki tässä käyttämäni raaka-aineet ovat suomalaisia ja melko edullisiakin. Koska vuokaruoassa ei ollut mitenkään suunnattomasti voimakkaita makuja, raastoin tuoretta piparjuurta päälle, kuin se olisi ollut parmesaania ja loraus yrttiöljyä aikaisemmalta viikolta toivat tällekkin arkisapuskalle huomattavasti makua.

[left]

Jauhelihalla täytetyt tomaatit

Tarvitset:
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
4 dl puurohiutaleita
oliiviöljyä
viinisuolaa ja viinipippuria
12 kypsää tomaattia (Nams)

Valmista näin:
Kuutioi ja kuullota sipuli läpinäkyväksi, lisää mausteet ja anna jäähtyä. Kaada sipulit jauhelihan joukkoon ja sekoita.

Leikkaa tomaateista kärki pois ja koverra sisus. Voit säästää sisuksen esimerkiksi kastikepohjiin.

Laita vuoan pohjalle puurohiutaleetja asettele päälle tomaattit. Täytä tomaatit jauhelihatäytteellä. Lorauta päälle vielä oliiviöljyä ja paahda uunissa 180 asteessa 40 minuuttia.

Tarjoilessa raastoin päälle noin senttimetrin palan tuoretta piparjuurta ja lisäsin lorauksen yrttiöljyä. Maku oli hiukea ja söinkin tätä ruokaa pari päivää.

[/left]

[right]

[/right]

 

0 vastausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?