Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Voiko tomaatin täyttää? Kyllä!

Oli aika jolloin täytetyt paprikat olivat ehkä yleisin kasvisruoka mutta miksi aina paprika eikä esimerkiksi tomaatti. Tietenkin tässä voisi olla yksi syy paprikan helppous toimia eräänlaisena kuppina kun tomaatit voivat olla hankalampia käsitellä. Tähän pulmaan kokeilin laittaa vuokaan tomaatit tiiviisti jotta kaikki pysyvät kauniisti pystyssä ja sitten täyttämään.

Mausteisia linssejä täytteenä?

Tomaatissa on itsessään aika paljon vettä joten täytteen tulisi olla aika kuiva jottei lopputuloksesta tule vain mössöä. Kun vettä on paljon niin tulisi makuja olla mahdollisimman tiiviisti täytteessä ettei kokonaisuus laimene liikaa. Jotta linssit maistuu joltain, tulee niissä olevat mausteet tavallaan herättää kuullottamalla mausteita hetki öljyssä. Samoin linsseissä käytettävä neste tulisi olla jostakin saatua enemmin kuin pelkkää vettä. Esimerkiksi vihanneksien perkuusta jäävät kuoret ovat loistavia kasvisliemen aineksia. Viimeiseksi silaukseksi, pieni tulisuus tekee terää. Jos käyttäisin tuoreita chilejä niin ne joutaisi mausteiden kanssa samaan aikaan pannulle kun taas chilikastikkeet lisään yleensä vasta lopussa. Tällä kertaa tätä tarkoitusta palveli poppamiehen Indian spice jonka makumaailma sopi loistavasti teemaan.

Jos käytät raakoja ja mauttomia tomaatteja niin tomaattien täyttämisen sijaan voit kuutioida tomaatit ja käyttää ne linssimuhennoksen joukossa. Tässä reseptissä käytin nams tomaatteja jotta lopputulos olisi mahdollisimman onnistunut.

Täytetyt tomaatit

6-8 kypsää tomaattia
2 sipulia
2dl punaisia linssejä
5-6rkl oliiviöljyä (Käytin itse maustettua oliiviöljyä)
2rkl mausteita (kurkuma, paprika, korianteri, sinappi, pippuri, inkivääri, chili, kuivattuja yrttejä)
5-6dl lientä (esimerkiksi puljonki)
2rkl poppamies West Indian chilikastike
suolaa

Leikkaa tomaateista toinen pää pois ja koverra veitsellä sekä lusikalla sisus tyhjäksi. Asettele ontot tomaatit uunivuokaan vieriviereen, mieluiten niin ettei mikään niistä pääse kaatumaan. Kuutioi sipuli ja laita paistumaan oliiviöljyyn. kun sipuli on kuullottunut, lisää linssit, mausteet ja sekoittele hetki. Lisää joukkoon liemi ja anna kiehua kokoon n. 10 minuuttia. Tarkista linssien kypsyys/maku ja anna kiehua vielä kokoon jos lientä linsseissä on vielä paljon nestettä. Lusikoi linssimuhennosta tomaattien sisään ja laita lopuksi tomaatien päät kansiksi. Lorauta päälle vielä hiukan oliiviöljyä ja paista uunissa 180 asteessa 20-25min. Vuuan pohjalle tulee nestettä mutta se imeytyy tomaatteihin vähitellen niiden jäähtyessä. Jos siis odotat seuraavaan päivään tomaattein nauttimista niin saatat saada kahta maukkaampia tomaatteja.

Tarjoile täytetyt tomaatit esimerkiksi naanleivän tai vaikka riisin kera.
Tässä video kun valmistan täytettyjä tomaatteja:

Täytetääs muutama tomaatti niin niin tulee päivällinen valmiiksi 😊🍅🍅 #päivällinen #arkiruokaa

Henkilön kokki 🍴 keittäjä 🍾 kylmähkö (@alexandertrivedi) jakama julkaisu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?