Tämä on kuva kertomus reisustani karkkilaan. Minut oli siis kutsuttu Kanto burger nimisen pop uppiin kokeilemaan heidän takeway tuotettaan. Näinä korona aikoina kotimaan lähiömatkailu ja takeway ruoka on saanut uuden mahdollisuutensa ja tämän jutun pointti on tuoda esille loistava vaihtoehto tätä varten.Ajomatkaa täältä Vantaalta karkkilaan oli noin tunti ja päämääränämme oli yksi suomen harvoista luonnonmukaisista vesiputouksista. Aivan tämän vieressä on vanha teollisuus alue jonka keittolassa syntyy mitä mielenkiintoisempi tuote.Yllättävää kyllä valimon lounaspaikan ruokailu sali näytti hyvinkin historialliselta ja siisteyskin oli kohdillaan. Täällä aikoinaan työskenteli monta sataa henkilöä, nykyään vain 30 henkilöä.Minut pop uppia kutsui koklaamaan keittäjä joka on vietttänyt paremman osan elämästään pk-seudulla eri näköisissä high end ravintoloissa. Muutto karkkilaan johtui hänellä siitä että arvostaa näin rauhallista ja mukavaa seutua. Jos nyt mietin että millaisia keittiöitä olen nähnyt, täällä oleva keittola oli isompi kuin kotini. Vaikka ikääkin näytti keittiöllä olevan, näytti koneet ja laitteet pelittävän mainiosti. Tämä pop up toimii käytännössä niin että Kanto burgerin facebook sivuilla lukee milloinka pop up on auki ja ruoka tilataan puhelimitse. He kuljettavat ruuan haluttuun osoitteeseen. Tämä mahdollistaa sen että voit ihmetellä vesiputousta kun nautit esimerkiksi hampparia. Vaikka nimikin viittaa siihen että täällä saa hamppareita, on heillä listalla myös jälkiruoka joka oli tällä kertaa key west limepie. Herkkua se oli ja aika modernilla otteella laitettuna. Hamppari ylpeydellä on monta tarinaa. Ruuasta innostunut keittäjä kertoi että jos hän haluaa matkustaa lähiseuduille, hän haluaisi maistaa paikallista, sieltä olevia aineksia. Tästä johtuen talon perunat syntyy paikallisesta challenger lajikkeesta, samoin kun possu hampparin paikallisen luomutuottajan possu jauhelihasta. Nämä oli vain näin esimerkkeinä sen suhteen että valtaosa tuotteesta on talossa tehtyä.Kuvassa näkyy tämän kertaisen pop upin kanahamppari jossa on italiaan viittaava makumaailma. mm. paneroitu broileri aateloituu varhaiskaalilla ja tapenadella. Hänen kolleegansa tulee kreikasta ja omaa myös pitkän taustan helsingin ravintola maailmassa. Arkeen kuuluu esivalmistelun lisäksi uusien makujen keksiminen jotta joka kerta olisi vähän jotain uutta ja jännää.Tämmöinen setti tuli meille matkaan. Kuten näkyy, näitä ei ole mihinkään halvimpaan muoviin pakattu. Jos nyt hintaluokkaa pohtii, aterian saa 16€ johon kuuluu hamppari, lisäke ja juoma. Kun vähän tarkemmin katsoo, juomina ei ole massiivisten talojen limsoja vaan laitilan kotimaisia limppareita.
Vaikka läheinen vesiputous ei ole niin massiivinen kuin niagara, palvelee se tarkoitustaan. Kaunis näkymä ja laadukas eväs tekee karkkilasta oikeasti käymisen arvoisen paikan. Tein tämän jutun tukeakseni ravintola toimijaa näinä vaikeina aikoina. Jos siis haluat tukea paikallista toimiaa, ota vinkistäni vaari 🙂
Mahdolliset kyssärit? He toimittavat ruokaa karkkilassa noin 5km säteellä. Allergioista voi kysellä suoraan heiltä tilaamisen yhteydessä. Heidän numeronsa/ whats app on: 045 6506237
Kerro toki kommenttikentässä, miltä alueelta sinä toivoisit ravintola vinkkejä 🙂
Onko Vantaan kiinalaisia ravintoloita vielä tarkisteltu? Mistä löytyy paras härkää tse.tsen? Ja muitakin kiinan herkkuja. 🙂
Alexander Kirjoittaja
2.5.2020 / 20:12
Moikka Jari,
Tuo on hyvä kyssäri. En yleensä käy kiinalaisissa buffee ravintoloissa mutta pitää nuokin selvittää kun sopiva sauma tulee.
Hao kingissä on ainakin valtasin buffee mutta en tiedä millasta härkää sieltä löytyy
Onko Vantaan kiinalaisia ravintoloita vielä tarkisteltu? Mistä löytyy paras härkää tse.tsen? Ja muitakin kiinan herkkuja. 🙂
Kirjoittaja
Moikka Jari,
Tuo on hyvä kyssäri. En yleensä käy kiinalaisissa buffee ravintoloissa mutta pitää nuokin selvittää kun sopiva sauma tulee.
Hao kingissä on ainakin valtasin buffee mutta en tiedä millasta härkää sieltä löytyy
yst terv.
Alexander