Tiedätkö sen tunteen, kun olet vieraassa kaupungissa ja mieli alkaa tehdä kunnon burgeria. Avaat Googlen ja hakutuloksia tulee kymmeniä. Mistä tietää, mikä on oikeasti hyvä? Yleensä saa olla aika hyvä käsitys tarjonnasta ennen kuin valinta osuu nappiin.

Siksi halusin koostaa yhteen postaukseen Vantaan parhaat burgerit. Niiden löytämiseksi, katsoin Trip Advisorista korkeimmin arvioituja burgeriravintoloita ja selasin Vantaan Sanomien parhaan ravintolan äänestystä. Tein myös Facebookin Burger Lovers Finland -ryhmään kyselyn, jossa etsin hampparikriitikoita ja suosituksia. Lopulta sain aika hyvän käsityksen siitä, mistä Vantaan parhaita burgereita kannattaa lähteä etsimään. Premium burgereita on oikeastaan runsaastikin Vantaan ravintolatarjonnassa. Koska jokaisella on kuitenkin vähän eri mieltymykset ja kriteerit, listasin mielestäni parhaat, eri kategorioihin istuvat burgerit.

tower burger
Tower Burger on hamppari isoon nälkään.

Tower Burger

Mielestäni lihan kypsennyksessä paras vaihtoehto on hiiligrilli, jollaista ei itse asiassa löydy ihan joka ravintolasta. Kun siihen vielä lisätään talossa tehty BBQ-kastike, on lopputulos juuri niin maukas, kuin Bistro Liekin massiivisessa Tower Burgerissa. Keittiömestari Mika on koulunpenkiltä asti työskennellyt Bistro Liekissä, ja kertoo: ”tunnen hampurilaiset yhtä hyvin kuin omat taskuni.” -Mika

Kanssani Bistro Liekissä kävi kuusi vuotta burgereiden parissa työskennellyt Igor, jolle hampurilaisessa ennen kaikkea tärkeää on ruokaisuus. ”Hamppareita ei syödä sitä varten, että jäisi nälkä ja siksi lyttään muutaman gourmet-ravintolan jo kättelyssä” ”Olikohan annos liian suuri kun minäkään en jaksanut sitä loppuun asti”. -Igor

Speksit
2 x 180 g Black Angus -pihviä ja durumvehnästä hampurilaissämpylät.
Burgerin kokonaispaino on 700 g luokkaa ilman lisäkkeitä.
Hinta 22,50 €. Annokseen kuuluu myös maalaisranskalaiset, coleslaw ja savuchilimajoneesi.

Bistroliekki
Talvikkitie 30
01300 Vantaa

bear burger
Gourmeen kuningas, Bear Burger.

Bear Burger

Jos kaipaa jotain oikeasti uniikkia ja erilaista, ei siihen riitä enää Wagyu-härkäkään. Sen sijaan harvinainen karhunliha voi tuoda elämyksen. Riista ei toimi ihan samalla tavalla kuin perinteinen naudanliha ja juuri siksi tälle hampparille sointuu hyvin puolukka, pekonihillo ja savusuola. Koska karhunliha on niin harvinaista, pitää niistä valmistettavat hampurilaispihvit tehdä talossa yhdistämällä vahvan makuiseen karhuun 2/3 rasvaista naudanlihaa, ettei kokonaisuudesta tule vahingossakaan kuiva. Australiasta kotoisin oleva Michelin-kokki Yousuf sanookin: ”this is the most unique burger I have ever made” -Yousuf

Hampparikriitikkona tällä visiitillä toimin itse. Minulla on 10 vuoden kokemus ravintola-alan keittiöistä ja teen yhä pienimuotoisia catering-keikkoja. Keskeisimmät asiat, joihin kiinnitän huomion hampparissa on kokonaisuuden yhteensopivuus yksityiskohtien sijaan. ”Meillä kaikilla on omanlaisensa mieltymykset ja osa meistä on tarkkoja siitä, mitä suuhunsa laittaa.” ”Tämän gourmet hampparin kohdalla syöt hyvin valikoitoituja raaka-aineita kauniisti valmistettuna.” – Alexander

Speksit
150 g pihvi, jossa on 50 g puhdasta kotimaista Enossa kaadettua karhua.
Hampurilaiskuoret on voihin leivottua briossia.
Kokonaisuuden paino 350 g.
Täytteinä pekonihilloa, puolukkaa ja paprikamajoneesia.
Hinta 21,90 €. Lisäkkeet ostettava erikseen.

Deluxe Burger & Pizza Myyrmanni
Iskoskuja 3
01600 Vantaa

Harrastelijan unelmabursa.

Puigis Sliders

Useimmissa Vantaan hampparipaikoissa on se yksi jättiannos tai premium hamppari paremmilla aineksilla, mutta sliderit ovat pysytelleet hyvinkin piilossa. Itse asiassa, en tiedä yhtäkään toista paikkaa, jossa saa slider-annosta, Paitsi Wanda’sissa. Sliderit ovat käytännössä minihamppareita, joita tyypillisesti kuuluu annokseen kolme erilaista. Tässä annoksessa maut pysyvät selkeinä ja pääset ihan oikeasti maistamaan erilaiset burgerit kunnollisina kokonaisuuksina. Joku voisi myös sanoa, että kolme on aina parempi kuin yksi, varsinkin kun kyse on yhdestä annoksesta. Keittiömestarina toimiva Mats sanookin: ”Meillä tehdään kaikille sopivia hamppareita, olit sitten harrastaja tai tavis” -Mats

Kriitikkona tälle hampparille toimi Mait, joka on työskennellyt kokkina 12 vuoden ajan ja valmistanut hamppareita niin tavallisissa kuin hienommissa paikoissa. ”Puhtaat maut kertovat raaka-aineen arvostuksesta.” ”Jos et tiedä mitä tilata, tämän kohdalla et ainakaan jää mistään paitsi” – Mait

Speksit
3 erilaista pikkuhampparia, joissa on täytteinä:
halloumi ja paholaisenhillo
naudanliha ja Kolatun cheddarjuusto
naudanliha ja aurajuusto sekä paistettu sipuli
Kokonaispaino 300 g.
Hinta 14€. Lisäkkeet on tilattava erikseen.

Wanda’s Kitchen & Lounge
Liesikuja 5
01600 Vantaa

Keskitien kulkijalle.

Texas Burger

Vaikka nimenomaan halusin tähän juttuun mahdollisimman erilaisia hamppareita vertailtavaksi, piti joukossa olla myös yksi keskitien kulkija. Tietenkään kaikki eivät hae ravintolakokemuksilta yksisarvisia ja uniikkeja kokemuksia. Tasalaatuisuus ja lähestyttävyys ovatkin tämän burgerin vahvuudet. Ravintolan kokki Fone toteaa, että: ”Meidän hamppari on kuin sveitsiläinen linkkuveitsi, se taipuu lautaselle laadukkasti kiireellä kuin kiireellä” – Fone

”Miellän burgerit nykypäivänä yhä useamman ravintolan vakiokalustoksi”, totetaa kokki ja ruokakriitikko Teemu. ”Pidin erityisesti paistetusta tuoreesta sipulista, rapean pekonin kera, se nostaa tämän burgerin yleisesti muusta tarjonnasta. Niistä lukuisista maistamistani hamppareista, tämä on se perus hamppari, joka sopii valikoivammallekkin ruokailialle” – Teemu

Speksit:
360 g kokonaispaino.
Pihvi 180 g kotimaista nautaa.
Sisältää rapeaa pekonia ja tuoreeltaan paistettua sipulia sekä valkosipulimajoneesia.
Hinta 19 €, johon kuuluu ranskalaiset ja coleslaw.

Ravintola Oklahoma
Tikkuraitti 15
01300 Vantaa

Uusin lisäys

ravintola koto

Koto Burger

Vaikka joukkoon mahtuu muutamanlaisia hamppareita, oli Koton burgeri, eli 50-luvun Juicy lucy aika erillainen kuin kaikki aikaisemmat. Tilauksesta keittiökonkari pyöräyttää juustoa jauhelihapihvin sisään jonka jälkeen se päätyy tasoparilla paistumaan. Toisena vahvana elementtinä nostaisin esille 120v vanhalla reseptillä leivotun briossin, joka tulee ranskasta. Koto on siitä jännä ravintola, että se on tietenkin viikolla lounaalla auki ja vain perjantaisin löytyy ilta ala-carte. ”Tässä kolmen vuosikymmenen keitämisen jälkeen, on ihan kiva testailla jenkkeistä kotoisin oleva reseptejä”
– Samijukko

Tämän hampparin arvioi kylmälaitteita huoltava tuttavani Ari-pekka, jolla on lähes pohjaton ruokahalu. Tavallaan koko hamppari tuntui kosteammalta kun pihvin sisään oli leivottu juustoa. ”Miellän että jauhelipihvin paistopinta oli tavallista paremmassa rapeudessa, joka on kuitenkin merkittävä osa kokonaisuutta”. Pisteet myös marinoiduille punasipuleille, burgerit voi joskus olla todella etikkaisia mutta tässä combossa oli tasapaino kohdillaan. ”Ehdottomasti tämä burgeri pitäisi vetää uudemman kerran” – Ari-pekka, kylmälaitteiden erikoismies.

specsit
Koko hampparin paino 430g
pihvi: 200g kotimaista black angus härkää
hamppari sisältää chilimajoa, suolakurkkua, marinoitua punasipulia, salaattia, tomaattia ja kuori oli klassinen briossi
hinta 18€ johon kuuluu ranskalaiset ja majo

Ravintola Koto
Vapaalantie 2
01650 Vantaa

Pidin jokaisen näistä ravintoloista hamppareita omassa kategoriassaan parhaina. Mieltymyksiä on monia, ja sinä päätät, mikä on omaan makuusi paras. Alunperin suunnitelmissani oli ottaa mukaan myös muutama muu ravintola, mutta ne karsiutuivat joukosta esimerkiksi pakastelihan tai runsaan valmisteiden käytön takia.

Jos Vantaalle nyt ilmestyy jokin tunteita herättävä ja uniikki ravintola, jossa saa laadukkaita burgereita, kerro se kommenttikentässä. Suunnitelmissani on täydentää tätä juttua, kun tarjonta kehittyy. Näin postaus pysyy relevanttina vuodesta toiseen 🙂

Kontaktoin jokaisen ravintolan etukäteen ja sovin, että he osallistuvat julkaisun markkinointiin. Tällä toivon edesauttavani sitä, kun joku etsii hakukoneissa Vantaan parasta hampparia, hän todella löytää tämän selvitykseni.

Vastaa


Looking for Something?