Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Karkkilan paras burgeri?!?

valimon teollisuus alue karkkila
Tämä on kuva kertomus reisustani karkkilaan. Minut oli siis kutsuttu Kanto burger nimisen pop uppiin kokeilemaan heidän takeway tuotettaan. Näinä korona aikoina kotimaan lähiömatkailu ja takeway ruoka on saanut uuden mahdollisuutensa ja tämän jutun pointti on tuoda esille loistava vaihtoehto tätä varten.
koulun keittola
Ajomatkaa täältä Vantaalta karkkilaan oli noin tunti ja päämääränämme oli yksi suomen harvoista luonnonmukaisista vesiputouksista. Aivan tämän vieressä on vanha teollisuus alue jonka keittolassa syntyy mitä mielenkiintoisempi tuote.
Kanto burger pop up keittiö
Yllättävää kyllä valimon lounaspaikan ruokailu sali näytti hyvinkin historialliselta ja siisteyskin oli kohdillaan. Täällä aikoinaan työskenteli monta sataa henkilöä, nykyään vain 30 henkilöä.
kanto burgerin perustaja
Minut pop uppia kutsui koklaamaan keittäjä joka on vietttänyt paremman osan elämästään pk-seudulla eri näköisissä high end ravintoloissa. Muutto karkkilaan johtui hänellä siitä että arvostaa näin rauhallista ja mukavaa seutua.
valimon lounaspaikka
Jos nyt mietin että millaisia keittiöitä olen nähnyt, täällä oleva keittola oli isompi kuin kotini. Vaikka ikääkin näytti keittiöllä olevan, näytti koneet ja laitteet pelittävän mainiosti.
Burgerin valmistus
Tämä pop up toimii käytännössä niin että Kanto burgerin facebook sivuilla lukee milloinka pop up on auki ja ruoka tilataan puhelimitse. He kuljettavat ruuan haluttuun osoitteeseen. Tämä mahdollistaa sen että voit ihmetellä vesiputousta kun nautit esimerkiksi hampparia.
key west lime pie
Vaikka nimikin viittaa siihen että täällä saa hamppareita, on heillä listalla myös jälkiruoka joka oli tällä kertaa key west limepie. Herkkua se oli ja aika modernilla otteella laitettuna.
Kanto burger kanahamppari
Hamppari ylpeydellä on monta tarinaa. Ruuasta innostunut keittäjä kertoi että jos hän haluaa matkustaa lähiseuduille, hän haluaisi maistaa paikallista, sieltä olevia aineksia. Tästä johtuen talon perunat syntyy paikallisesta challenger lajikkeesta, samoin kun possu hampparin paikallisen luomutuottajan possu jauhelihasta. Nämä oli vain näin esimerkkeinä sen suhteen että valtaosa tuotteesta on talossa tehtyä.
kanto burgeri
Kuvassa näkyy tämän kertaisen pop upin kanahamppari jossa on italiaan viittaava makumaailma. mm. paneroitu broileri aateloituu varhaiskaalilla ja tapenadella.
kanto burger kokemukset
Hänen kolleegansa tulee kreikasta ja omaa myös pitkän taustan helsingin ravintola maailmassa. Arkeen kuuluu esivalmistelun lisäksi uusien makujen keksiminen jotta joka kerta olisi vähän jotain uutta ja jännää.
karkkilan paras ravintola
Tämmöinen setti tuli meille matkaan. Kuten näkyy, näitä ei ole mihinkään halvimpaan muoviin pakattu. Jos nyt hintaluokkaa pohtii, aterian saa 16€ johon kuuluu hamppari, lisäke ja juoma. Kun vähän tarkemmin katsoo, juomina ei ole massiivisten talojen limsoja vaan laitilan kotimaisia limppareita.
karkkilan vesiputous

Vaikka läheinen vesiputous ei ole niin massiivinen kuin niagara, palvelee se tarkoitustaan. Kaunis näkymä ja laadukas eväs tekee karkkilasta oikeasti käymisen arvoisen paikan. Tein tämän jutun tukeakseni ravintola toimijaa näinä vaikeina aikoina. Jos siis haluat tukea paikallista toimiaa, ota vinkistäni vaari 🙂

Mahdolliset kyssärit? He toimittavat ruokaa karkkilassa noin 5km säteellä. Allergioista voi kysellä suoraan heiltä tilaamisen yhteydessä. Heidän numeronsa/ whats app on: 045 6506237

Kerro toki kommenttikentässä, miltä alueelta sinä toivoisit ravintola vinkkejä 🙂

2 vastausta

 1. Onko Vantaan kiinalaisia ravintoloita vielä tarkisteltu? Mistä löytyy paras härkää tse.tsen? Ja muitakin kiinan herkkuja. 🙂

  1. Moikka Jari,
   Tuo on hyvä kyssäri. En yleensä käy kiinalaisissa buffee ravintoloissa mutta pitää nuokin selvittää kun sopiva sauma tulee.
   Hao kingissä on ainakin valtasin buffee mutta en tiedä millasta härkää sieltä löytyy

   yst terv.
   Alexander

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?