Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Espoon elämykset – Taste of Thailand

kivenlahden paras ravintola
Thaimaalainen olut

Yhteistyössä Taste of Thailand

Viimeksi oltiin Haukilahdesta ja matkamme jatkuu tällä kertaa Kivenlahteen. Määränpäänä siis Kivenlahden ostarilla sijaitseva Taste of Thailand, joka nimensä mukaan tarjoaa thaimaalaista ruokaa ja Facebook-kyselyssäni kyseinen ravintola nousi suositeltujen joukkoon. Joidenkin mielestä thaimaalainen, kiinalainen ja veitnamilainen ruoka voi olla kaikki samanlaista, vaikka todellisuudessa ne ovat kaikki hyvinkin erilaisia. Harmi kyllä, olen syönyt Suomessa hyvää vietnamilaista tähän mennessä vain yhdessä ravintolassa ja laadukasta kiinalaistakin vain ihan muutamassa paikassa. Viimeisin muisto laadukkaasta thaimaalaisesta on Tallinnassa Nok Nokista, mutta katsotaan, miltä Taste of Thailand näytti.

espoon paras thaimaalainen
Vihannesten ja hedelmien kaiverrus on erityisetsi Thaimaassa yleinen taito, mutta Euroopassa harvinaisempi.

Ravintolaan kävellään sisään toiseen kerrokseen. Ruokalista ja juomalista näyttävät vähän kotikutoisilta, mutta ei anneta sen hämätä. Nimittäin ruoka itsessään on todella maukasta ja taidokkaasti valmistettua.

kivenlahden paras ravintola
Myös kevätkääryleet ja sweet chili -kastike ovat talossa tehtyä.

Olin liikkeellä parin kaverin kanssa ja se olikin hyvä, sillä tämä päivällinen osoittautui varsin täyttäväksi. Otimme alkuun kevätkääryleitä ja paistettuja scampeja. Annosten valmistus kesti kymmenisen minuuttia, mikä tarkoittaa yleensä sitä, että annokset tehdään keittiössä alusta asti.

Väliin meille tuotiin thaimaalaista olutta. Juomalistalla on itseasiassa kolmekin erilaista thaimaalaista olutta, lisäksi toki muita aasialaisia ja eurooppalaisia. On kuitenkin aina positiivista, että myös juomat on mietitty konseptiin sopivaksi, vaikka tuotteiden hankkiminen Suomeen voi olla haastavaa.

Vihreällä curryllä nautaa
Nautaa vihreällä currylla, tämä on yksi listan tulisimmista annoksista.

Kevätkääryleet olivat juuri sopivan rapsakoita, tarjoilia tarkensi, että myös kastike, kuten suurinosa muustakin ruokatuotteesta, tehdään talossa. Scampeista löytyi meukkuutta ja paistopintaa, eivätkä ne olleet yhtään kuivia, kuten harmillisen usein voi olla.

Maistelimme myös joitain alkoholittomia thaimaalaisia juomia. Maitomaisen vihreän värinen konjac-juuresta tehty juoma oli postitiivinen yllättäjä ja raikas juoma annosten välillä nautittavaksi. Myös tavanomaista mojitoa yrttisempi ja kirpeämpi thaimaalainen alkoholiton mojito raikasti makuaistia jälleen seuraavaa annosta varten.

Suomen paras thaimaalainen ravintola
Ankkaa riisinuudeleilla. Annos oli niin ruokaisa, ettei sitä jaksettu syödä kokonaan.

Pääruokien aika! Pöytään tuli vihreää currya, jossa oli nautaa sekä paistettuja nuudeleita ankalla. Lisäksi tuhosimme annoksen valkosipulissa ja pippurissa paistettua kanaa. Lisäkkeenä oli tietenkin riisiä ja pöytämausteena chilejä kalakastikkeessa.

Annoksissa oli rutkasti mausteisuutta ja rakenteitakin oli vielä jäljellä. Lihan oli oikein mureaa ja paistetut nuudelit ankalla oli kuulemma niin täyttävää, että siitä olisi riittänyt isommallekin kaverille.

espoon paras thaimaalainen

Jälkkäriksi söimme jäätelöannoksen, jossa oli sirkkaa, marjoja sekä pari annosta frittibaania jäätelöllä. Annokset olivat oikein hyviä, mutta koko ateria oli niin täyttävä, että en itse jaksanut koko jälkiruokaa loppuun (näin käy todella harvoin). Pieneksi digestiiviksi tuotiin Mekhong-viskiä, joka on ymmärtääkseni suosittu tuote koko Thaimaassa.

kivenlahti ravintola

Lopuksi tuli vielä thaimaasta kotoisin oleva omistaja ja kokki moikkaamaan. Kuulin, että takeaway-tuotteita menee runsaasti, samoin lounasbuffa vetää hyvin. Iltaruoka on haasteellinen näin ostarilla, mutta esimerkiski edellisenä iltana oli tupa täynnä. Ostarin aukealla on myös ruokarekka, jossa myydään burgereita ja se on samojen henkilöiden pyörityksessä. Ihan mielenkiintoisia konsepteja.

Ruoka oli kaikinpuolin maukasta ja tykkäsimme kaikki. Voin siis lämpimästi suositella.

Ensikerralla olemme Leppävaarassa, joten stay tuned!


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?