Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Nopea Tallinnan matka Megastarilla

tallink business lounge on iha paras
business lounge kokemukset

Yhteistyössä: Tallink Silja

Työjuttujen puolesta olen viimevuosina matkustanut paljon Tallinnan ja Helsingin väliä. Olen siis ehtinyt testata lähes kaikki mahdolliset laivat lahden ylitykseen ja muodostanut kokemusten perusteella omat suosikkini. Mukavimmaksi olen rankannut laivan, jossa on mahdollisimman lyhyt matka-aika, rauhallisin tila ja paras nettiyhteys työskentelyä varten.

Pari viikkoa sitten olin Tallinnassa kuitenkin muista syistä, kuin työn takia. Makuinsinöörinäkin tunnetun kaverini Tompan kanssa päätimme viettää rennon vapaapäivän Tallinnassa. Koska rentous ja mukavuus oli meillä pääkriteereinä, mitä yön yli bileristeilyä ei edes harkittu.

Reissu alkoi aamuvarhain, sillä terminaalissa piti olla jo 9.30, jos mieli ehtiä laivaan. Matkustimme Tallink Megastarin business loungessa, jossa nettiyhteydet toimivat moitteetta ja ruokaa ja juomaa on tarjolla koko matkan ajan. Vaikka matka yhteen suuntaan kestää vain pari tuntia, niin eikö sen ajan voi kuitenkiin käyttää mukavasti ja hyödyllisesti sähköposteihin vastaillessa? 🙂

Tarjolla oli buffetissa aamiaista hyvällä juomavalikoimalla. Nappasimme hiukan huikopalaa ja istuimme lähelle ikkunaa. Huomasin pöydällä pienen kyltin premium wifistä. Totta kai tämä piti kokeilla, ja kappas, netissä oli vääntöä ja paljon. Olimme vasta pääsemässä alkuun somehommissa, kun olimme jo perillä, kuinka yllättävää. Tilassa olisi ollut myös loistava määrä eri lehtiä, jotka kuuluivat business loungen valikoimaan. Niiden lukeminen saa kuitenkin jäädä seuraavaan kertaan.

Maissa oli ajatus käydä thaimaalaisessa Nok Nok ravintolassa, mutta sitä ennen meidän piti hakea kaverini häitä varten lahja eräästä erikoisliikkeestä. Katsoimme karttaa ilmeisesti huonosti ja kävelimme tunnin väärään suuntaan. Lopulta tajusimme, että liike olikin aivan terminaalin lähellä, joten päätimme tähän väliin käydä syömässä. Koska kävelymatkaa oli hiukan, olimme aika myöhäiseen lounasaikaan ravintolassa. Tuttuun tapaan listalla oli perinteistä thaimaalaista, mutta laadukkaasti valmistettuna.

Aikaoptimisteina otimme pitkän menun, ja söimme ihan rauhassa. Olimme vakuuttuneita mauista, jotka olivat kyllä mausteisia mutta myös raikkaita, niin kuin tasokkaan thaikun kuuluukin. Ruokailussa kului tietenkin odotettua kauemmin ja jouduimme lopulta vatsat täynnä juosta terminaaliin. Vaikka ehdimme juuri ennen paluulaivan lähtöä terminaaliin, oli laivan portti jo kiinni. Niinhän siinä kävi, että missasimme sen! Lipuntarkastaja totesi, että olimme onnekkaita, sillä business lounge liput saa vaihtaa myöhäisempään laivaan. Jos mietin liikematkailijaa, voi tapaamiset joskus todella venyä ja tällä tavalla joustovara lipussa on kyllä omaa luokkaansa.

Nyt kun oli hetki aikaa, nautimme oluet, moikkasimme erästä kaverimme polttariporukkaa, joka sattui olemaan myös Tallinnassa ja lopulta löysimme sen, mitä halusimme ostaa häälahjaksi. Eikai tämä reissu olisi voinut mennä tämän sulavemmin. Pääsimme seuraavaan Megastar-laivaan, tällä kertaa ihan ajoissa. Sopivasti business loungessa saimme napattua pientä suolapalaa ja sitten menimme vilkaisemaan muuta osaa laivasta. Koska samana iltana oli myös Suomen lätkäpeli, halusimme ottaa pari keventävää laivan siistissä ja modernissa baarissa samalla peliä seuraten. Kaiken kaikkiaan, oli tämä ehkä rennoin matkakokemus laivalla vähään aikaan 🙂

tallink business lounge on iha paras

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?