Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Ruokaretki Tallinnaan | Ravintola Nok Nok

Jos kaipaa lyhyttä irtiottoa arjesta hyvän ruoan parissa, ei onneksi tarvitse matkustaa Tallinnaa kauemmas. En nimittäin tiedä toista kaupunkia, jossa olisi yhtä monipuolinen ja silti kohtuuhintainen ravintolatarjonta.

Opin Tallinan ruokamatkailusta taas uusia puolia, kun pääsin Tallinkin järjestämälle bloggaajareissulle Tallinnaan. Reissun kohokohta oli hiljattain avattu, thaimaalaiseen keittiöön erikoistunut ravintola Nok Nok, joka on Tallink-konsernin ensimmäinen ”kivijalkaravintola”, laivojen ja hotellien ravintoloista poiketen. Satamasta on matkaa Nok Nokiin vain noin vartin kävelymatkan verran. Vaaraa eksymisestä lyhyellä reitillä ei siis ainakaan ole.

Tallina3

Astuimme sisään valoisaan ja moderniin ravintolaan, joka oli sisustettu Thaimaavivahteilla. Jo ravintolan ulkopuolella sisäänkäyntiä vahtivat pöllöt jäivät ihmetyttämään. Kävi kuitenkin ilmi, että pöllöt ovat ravintolan nimen takana, Nok Nok nimittäin tarkoittaa thain kielellä lintua. Teimme kierroksen ravintolan tiloissa ja vilkaisimme myös keittiöön, jossa padoista nousivat mausteiset tuoksut.

Emme kuitenkaan tulleet ravintolaan vain syömään. Keittiössä meitä vastassa oli thaimaalainen keittiömestari Pensiri Pattanaehaengan, jonka avustuksella pääsimme itsekin kokkaamaan. Nok Nok järjestää kokkauskursseja, joilla pääsee tutustumaan thaimaalaisen ruoan valmistukseen. Kurssin saa varattua 12-20 henkilön ryhmälle ja osallistua voi taitotasosta riippumatta. Neljän tunnin kurssilla pääsee itse valmistamaan neljä thaimaalaista ruokalajia ja tietysti myös nauttimaan työn lopputuloksesta.

Pensiri Pattanaehaengan näytti meille, miten valmistetaan Pad Kra-Pow Gai eli paistettua broilerinjauhelihaa maustettuna osterikastikkeella, soijalla, sokerilla, inkiväärillä ja chilillä. Thaimaalainen keittiö on itselleni jonkin verran tuttu, mutta silti thaimaalaista ruokaa tulee todella harvoin valmistettua. Siksikin oli kiva päästä teroittamaan thaimaalaisen ruokakulttuurin tietämystäni.

Tallina5

Kokkailun jälkeen pääsimme viimein lounastamaan. Tarjolla oli itse valmistamamme Pad Kra-Pow Gain lisäksi myös muita herkkuja ravintolan listalta: rapukakkuja, kanakeittoa, kalasalaattia ja jälkiruoaksi banaanikookoskeittoa. Annosten ulkonäkö ja mausteisuus vastasi mielikuvaa aidosta thai-ruoasta, tylsiä koristekrasseja tai sweetchili-pöytämaustetta ei tässä thai-ravintolassa onneksi näe.

Tallina7

Nok Nok

Sijainti:
Vana-posti 7, Tallinna

Ravintola:
Autenttista thaimaalaista ruokaa. Annosten hinnat vaihtelevat 5-18 € välillä.

Kokkikurssit:
Varattavissa 12-20 hengen ryhmälle, hinta 69 € per henkilö, eli Suomen hintatasoon nähden varsin edullinen. Keittokurssin kesto on neljä tuntia, joten sen ehtii hyvin mahduttamaan osaksi päivävisiittiä Tallinnassa.

Tallina2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?