Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Vuoden ensimmäinen viikonloppu ja Jätkäsaaren laadukkain pizza

Eihän tätä vuotta ole kulunut kuin vasta viikon veran mutta jo olen aika paljon hyviä fiiliksiä irti. Aikaisempina vuosina ei ole vaate kaappi usiutunut samalla tai uusia yhteistyö kuvioita syntynyt. Normaalisti, lauantait ovat kotipäiviä mutta poikkeuksellisesti Emilia meni näkemään porukoita ja minulle jäi luppo aikaa. Toki mikäs sen hauskempaa kuin uiminen, saunominen tai ulkosyöminen. Nojoo, aikalailla näin se kaikki menikin.

Instagramissa kohdalla huomasin että yksi viime vuonna visiteeramistani ravintoloista on uudelleen konseptoinut tuotteensa. Dos pulpos oli erittäin laadukas espanjalaishenkinen ravintola jätkäsaaressa, se jäi vuoden vaihteessa historiaan ja paikalle aukesi Vacco. Tästä sain kimmokkeen, että mihinkä menemme illalla syömään.

Puolentoista tunnin pulikoimisen jälkeen kävimme nuotamassa kaverimme Oulunkylästä, jonka jälkeen päädyimme Jätkäsaareen. Koska parkkipaikkojen löytäminen tuottaa tuskaa, Verkkokaupan parkkis tuntui loistokkaalta ajatuksella, johon lopulta tartuimme. N. 5 minuutin kävelymakan päässä sijaitsi Vacco. Yllätyin että näinkin lyhyessä ajassa ravintolan julkisivussa oli uusi valomainos. Tämä kertoo toisaalta siitäkin että tekemisen taso on mietittyä ja panostusta ei puutu. Tuttuun tapaan, saimme lämpimän vastaanoton ja valikoida vapaasti istumapaikan.

Lista piti sisällään pizzaa, burgeria ja salaatteja. Tavallaan molemmat piti kokeilla joten tilasimme parma, diavola pizzat ja habanero burgerin. Juomaksi tuli brooklinin laageria, italialaista laageria ja pellegrinoa. Saimme toki odottaa hetken kun pizzaa näytti menevän jatkuvasti. Ohimennen huomasin että pizzassa oli pullava reuna, joka on yleensä erittäin hyvä merkki. Napolilais tyyppinen pizzapohja on kuitenkin aika omaa luokkaansa, kun sitä ei saa ihan joka paikasta. Sen valmistus kuitenkin vaatii melkoisen määrän osaamista, aikaa ja tarkkuutta.

n. 15 minuutissa pizzat/ burgeri saapui ja olihan ne premiumin oloisia. San marzano tomaateista tehty kastike, mozzarellaa ja aito parman kinkkukin maistui siltä mitä piti. Toki tämän tyyppinen pizzat maksaa tyypillisesti enemmän kuin 13,90€. Hintalaatu suhde lienee näissä siis erittäin hyvä. Koko pöytäseurueemme isoin gastronominen makuelämys oli Njuda salami joka oli levitteen muodossa pizzassa, se toi jotenkin mieleen kesän ja grillauksen. Kenelläpä se ei olisi positiivisen muiston aihe 🙂

Miten sitten burgerin laita? tässäkin oli maku, mehukkuus kohdillaan ja hintakaan ei ollut paha (13,90€) mutta pikkuisen harkitummalla esille panolla tämäkin tuote näyttäisi huomattavasti laadukkaammalta. Fotogeenisempi esillepano voisi saada burgeri harrastajat liikkeelle. Jos pohdin hinta-laatu suhdetta, on tämä siinä mielessä selkeästi ”haastaja” premium burgereiden kategorialssa. Aterian jälkeen kysyin että voinko nähdä keittiön ja olihan se siisti. Itseasiassa, todella siisti siihen nähden, että ruokaakin meni kokoajan. Keittiömestarilla tuntui olevan äärimmäisen laaja kokemus high end pizzasta, joten ei tavallaan ihme että pizza oli niinkin onnistuneen makuista.

Vacco oli siis hyvä kokemuksena mutta tietenkin vielä nuori ravintolana, aikahan sen näyttää, minkälaiseksi paikaksi tämä kehittyy. Ravintolallahan ei ole vielä edes kotisivuja, mutta Malagankatu 2 oli osoite ainakin google mapsin mukaan.

Nojoo, ehkä Jätkäsaari ei ole perinteinen hengauspaikka mutta siihen nähden mikä laatu ja kulkuetäisyydet löytyy, ei tämä ole huono vaihtoehto illallistamiselle. Kolmen raavaan ukon nälkä ei kuitenkaan ole ihan pieni, joten päädyimme vielä käymään K-market Mustapekassa pienellä kauppareissulla. Eromangan lihapiirakkat ja muutama laadukas erikoisolut teki tehtävänsä ja loppu ilta menikin saunoessa ja urheilua katsoessa.

Eromangan lihikset ja lisäkkeet

Kiitos että kuit ja katso ihmeessä alta video jonka tein hiukan My Day tyyppisenä vlogina.

*Ravintoloitsia tarjosi pizzat kun kerroin olevani kiinnostunut nostamaan paikkaa esille kanavissani.

0 vastausta

 1. Hyvä juttu muuten, mutta teksti vilisee kirjoitusvirheitä. Raskasta lukea, yhdyssanat voisi ainakin tarkistaa, jossei muuta.

  1. Moikka Kikka,
   Tämä on yleinen haaste minulle. Yritän tietenkin parhaani mutta ehkä joku päivä on se teksti vähän ”korrektimpaa”
   Kiitos kommentista!
   Iloa viikkoosi 🙂

  1. Moikka Riku,
   voihan tuon että pizzat tarjotaan mieltää maksettuna kehumisena mutta näiden juttujen tekee menee kyllä paljon enemmän aikaa ja vaivaa kuin pizzan arvo. Teen itseasiassa hyvän tekeväisyyttä kun jeesaan ravintoloita, kun lasken kun minkä verran tunteja uppoo kaikkeen sisältöön. Yksi harvoista syistä miksi jeesaan kuppiloita on että itse olen alkujaan alalta ja näen selkeästi että useimmat kuluttajat eivät tunne alueensa ravintoloita. Olisitko koskaan kuullut tästä ravintolasta jos ne nostaisi sitä esille? luulen että valtaosa sanoisi että ei. Kannattaa muistaa se että kerron avoimesti jos olen saanut mitään, voit vain kuvitella kuinka moni jättää kertomatta.

   Toisaalta ymmärrän ajatuksen siitä mielipiteeseeni vaikuttaa tarjottu tuote mutta asia ei ole näin. En kirjoita ravintolasta jos se ei ole laatunsa värtti. Yleisesti kerrohan jutussa myös että esille panoa voisi petrata ja söimme illan jälleen lihikset eli annoskoko oli kohtuullisen kokoinen. Annan aina suoraa palautetta myös itse yrittäjälle ja juuri sen takia minua vähän joka paikkaan. Toki, voisin jättää tekemättäkin ravintola juttuja mutta silloin kuvaisin enempi lihiksen kanssa säätämistä ja saunan lämmitystä. Olisiko se sitten parempi?

   Joka tapauksessa, arvostan kommentiasi ja toivon ymmärrystä 🙂
   Alexander

 2. Kiitos kivasta kirjoituksesta. Jos joku harrastuksekseen kokeilee , maistelee ja jakaa sen vielä muillekin, olen tosi tyytyväinen. Jos muutama yhdyssana jotakuta häiritsee , voi jättää lukematta. Mukavasti kirjoitettu, odotan lisää.

  1. Kiitos Maija,

   Aloitin aikanaan tekemään Vantaalla lähiö ravintloista juttuja ja kyllän siellä osattiin arvostaa.
   Aika moni paikka jäisi kuitenkin unholaan ellei niistä joku kirjottaisi 🙂

   Hyvää keskiviikkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?