Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Vantaan elämykset – Grill house pizza express

*yhteistyössä Grill house pizza express

Näin yleisesti en kovin usein kerro tavanomaisista kebab ja pizza paikoista mutta tämän visiitti valikoitui muutaman kaverin ja yrittäjän suosituksesta.
Tikkurila keskusta näin yleisesti kukoistaa ja siellä on erittäin laaja kirjo ravintoloita. Heti kun mennän n. 200m keskustasta poispäin ollaan ns asutus alueella, jossa on tietenkin huomattavasti vähempi tarjontaa.
Tämän kertaisen vierailun kohde on Grill house pizza express joka on juurikin täällä asuinalueen lähistöllä. Yleisesti, yritin etsiä tietoa tästä paikasta ja se ei ollut kovin helppoa. Nimittäin paikan voi löytää googlesta nimeltä Pizza express tikkurila vaikka kyseessä onkin jokin muu kuin pelkkä pizzeria.

Kaikesta tästä huolimatta kävin vilkaisemassa paikan ennenkuin päätin tulla vierailemaan kavereitteni kanssa. Silloin oli lounasaika ja ihmisvirta oli suorastaan valtaisa. Buffee oli massiivinen ja siihen kuului kotiruokalounaan lisäksi pizzaa, salaattia, kahvia ja jälkiruokakin. Siltä istumalta sovin että, tulen muutaman päivän päästä käväisemään ja testaamaan ilta tuotetta.

Meille tavanomainen tiistai tarkoittaa usein pientä kuntosali treeniä ja uimista, jonka jälkeen pitää tietenkin syödä. Yleensä viikonloppuisin käyn tekemässä ”Vantaan elämykset” juttu sarjaa mutta tällä kertaa olemme viikolla visiteeraamassa, tiukan aikataulun johdosta. Astumme suhteellisen hiljaiseen ja suureen ravintolaan sisään ja hyvinkin pian itse yrittäjä tulee meitä tervehtimään. Istuudumme pöytään ja osa menee hakemaan salaattipöydän antimia. Itse siirryn kuvaamaan keittiöön, itse kokkausta ja tiloja. Uudessa ja isohkossa ravintolassa on myös varsin suuri ja siisti keittiö. Hiiligrilli ja pizzauuni olivat kuumana, vasta leivottu pizzataikina oli juuri jätetty kohoamaan. Pienenä kyselynä, esimerkiksi jauhot ovat kotimaisia ja melkein kaikki lihatkin. Isona korostuksena tuli jälleen kotimainen kebabliha, joka tulee järvenpäästä. Mielestäni nämä asioita joita ihan kuluttajat ei tiedä mutta tulisi tietää ennenkuin tuomitsevat niiden tuotteita. Mainitsin että voi laittaa niitä annoksia tulemaan, mitkä uskoo edustavan tätä paikkaa ja sittenhän sitä ruokaa alkoi virtaamaan.

Ei se laatu vaan määrä, tällä korostuksella annoskoko oli siis valtaisa mutta osa komponenteista oli jopa äärimmäisen tasokkaita. Poimintoina, vasta grillattu broileri maistui oikeasti grillatulle olemalla vieläpä mureaa. Samoin ruukku annokset toi mieleen paljolti locandassa kokemamme tuotteet. kanapastaki oli suomalaiseen makuun kohtuullisen kermainen, pizza saattoi olla tämmöiseksi roomalais-tyyppiseksi pizzaksi sieltä paremmasta päästä. Kun olimme ensimmäiset kierrokset maistellut annoksia, olimme aivan tukossa, ruokaa oli suorastaan liikaa. Ehkä parhainpia annokset näistä oli grillatti karitsan kyljykset jonka seurassa kofta pihvejä. Itse kastikkeet eivät säväyttäneet mutta lihojen käsittely ja laatu oli hyvä. Vaikka selkeästi yrittäjällä on hyvä visio, on tuote ehkä hiukan päivittämättä. Se että ruokalistala on yli 100 annosta pitäisi kertoa jotain. Jos puhutaan minun sukupolvesta, eli +30v ukot, ovat paljon valikoivampia kuin ennen. Esimerkiksi premium burgerista voidaan maksaa 15-20€ jos siinä on medium angus pihvi, briossikuoret jne… Täällä burgeri muistutti lähinnä sitä hampparia joka oli n. 20 vuotta sitten se premium juttu, toisaaalta sen koko oli niin valtaisa että joillekkin kuluttajille se on arvo.

Kun puhutaan juotavista, täällä on viiniä ja olutta myynnissä. Tämä kertoo kehityksestä, nimittäin useimmissa pizza paikoissa ei saa esimerkiksi viiniä. Samoin kahvi, tee ja mehu kuuluvat buffeeseen, joten ne ovat niinkuin kaikille ruokailioille tarjolla. Jos pohdin Vantaan tarjontaa yleisesti, täälläkin halutaan nykyään elämyksiä perinteisen lohturuuan sijaan. Jos kokonaisuutta pohtii että mehukas kana annos grillistä maksaa sen 15€ tai pizza 10€, joihin molempiin kuuluu salaattipöytä, kahvi/ tee ja mehu on siinä kerrassaan loistokas hinta-laatu suhde.

Itse yrittäjä, Ahmed on aikoinaan perustanut suomen ensimmäisiä pizzeria ketjun nimeltään pizza express ja tuonut suomeen broileri kebabin joskus vuosikymmeniä sitten. Tämän paikan kohdalla hän halusi nimenomaan panostaa laatuun ja siihen että tästä tulisi iltaravintola pelkän pizzerian sijaan. Toki, isoinpana haasteena hän pitää parkkipaikan puutetta, koska Vantaalla realistisesta sanottuna, liikutaan paljolla autolla. Toisaalta, aivan ravintolan takana oleva asuinalue on sen tyyppistä että uskoisin itse että lähiseudun väki voisi kiinnostua paikasta ja tuote olisi kohdennetumpi. Ne jotka arvostavat todella ruokaisaa buffeeta lounasaikaan tai illalla isoja annoksia, kohtuulliseen hintaan, voi tämä heille erittäin suuri elämys. Puolestaan niille, joille laatu on tärkeämpi kuin määrä, löytyy muita vaihtoehtoja keskustan suunnalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?