Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Uusia makuja – nyhtökaura

Sain töistä mukaan rasiallisen nyhtökauraa. Jep, nyhtökauraa. Kyseessä on siis uusi suomalainen innovaatio joka on kehitetty lihan korvikkeeksi. Kaurasta, herneestä ja härkäpavusta valmistettu nyhtökaura on aminohappokoostumukseltaan ”täydellinen” kasviperäinen proteiininlähde. Proteiineja on peräti 30g/100g joka on aika iso luku.

Millaista nyhtökaura sitten on? No, se näyttää erehdyttävän paljon nyhtöpossulta. Maultaan se puolestaan muistuttaa lähinnä valkopapua, mutta siinä on hiukan viljaisa sivumaku. Mielestäni nyhtökaura kaipaa seurakseen aavistuksen vahvempia makuja, sillä itsessään se on melko mieto. Purutuntuma on mukavan lihanomainen, kunhan ei liikaa kuumenna. Pidempää kuumennettaessa rakenne voi murentua.

arkiruokaa_25012016_3

Koska lämpimät ja ruokaisat kastikkeet maistuvat tällä hetkellä erityisen hyviltä, testasin nyhtökauraa vegaanisessa gulassissa. Kylkeen tein simppelin hirssilisäkkeen. Nyhtökauraa saa kaupoista vasta syksyllä, mutta jaan tässä jo reseptin, jonka voi laittaa talteen odottamaan.

Alexin vegaaninen gulassi

250g nyhtökauraa
1 paprika
1 sipuli
1 pieni chili
2 valkosipulin kynttä
1dl paseerattua tomaattia
1dl vahvaa kasvislientä
1dl kaurakermaa
rypsi- tai oliiviöljyä, suolaa, pippuria, kuivattua tinjamia

Kuutioi paprika ja sipuli sekä viipaloi chili ja valkosipulin kynnet ohuiksi. Freesaa (ts. paista) kasviksia öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti ja kasvisliemi, keitä hiukan kasaan viitisen minuuttia. Lisää joukkoon nyhtökaura sekä mausteet ja sekoita. Tarkista maku ja tarjoile.

Hirssilisäke

7dl kasvislientä
2,5dl hirssisuurimoita
2 lehtipersiljan vartta
rypsi- tai oliiviöljyä

Keitä suurimoita kasvisliemessä 15 minuuttia matalalla lämmöllä. Laita kansi ja anna hautua 10 minuuttia. Vasta juuri ennen tarjoamista lisää pieneksi leikattu persilja ja halutessasi tippa öljyä. Valmis!

3 vastausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?