Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Tunnelmaa ruokailuun | Aito puinen keittiönpöytä

Yhteistyössä: Anttiina

laadukas ruokailuryhmä

Puhun usein ruoan makujen ja rakenteiden tärkeydestä ja raaka-aineiden laadusta. Mutta hyvä ruokailukokemus syntyy muistakin asioista, joilla ei välttämättä ole mitään tekemistä ruoanlaittotaitojen kanssa. Vaikka joskus pelkkä maukas ja täyttävä ruoka riittää tekemään olon tyytyväiseksi, olen yleensä hyvin tarkka ruokailuympäristöstä. Häiritsevät äänet, kirkkaat valot, epämukavat tuolit tai pöytä täynnä sekalaista tavaraa pilaa herkästi kokemuksen. Kuten moni on varmasti huomannut, on ruoka minulle tärkeä asia, enkä halua, että ruoasta nauttiminen häiriintyy ulkoisten asioiden takia 😀

Vuosia sitten hankimme nykyiseen kotiimme ison valkoisen keittiönpöydän ja puiset tuolit. Vaikka ruokailuryhmä hankittiin harkiten ja mittojen mukaan, ei se käytännössä ollutkaan sopiva. Tuolit tuntuivat pienessä tilassa kömpelöiltä ja pöytä oli vähän liian massiivinen. Niinpä aloimme harkita uuden ruokailuryhmän hankintaa ja selvittelimme erilaisia vaihtoehtoja. Otan ruokakuvat ja -videot yleensä keittiönpöydän ääressä, sillä siinä on asunnossamme paras luonnonvalo. Siihen tarkoitukseen kirkas valkoinen pöytä oli vähän hankala, sillä usein kaipaan ruokakuviin enemmän rustiikkisuutta ja lämmintä tunnelmaa. Kyse on toki myös mieltymyksistä. Lapsuuden kodissani keittiönpöytä oli puuta, joten ehkä siksikin koen puisen pöydän jotenkin tunnelmallisemmaksi.

hyvä keittiönpöytä

Tutustuin Anttiinan lankkupöytiin syksyllä Habitare-messuilla ja tykästyin pöytien rouheaan fiilikseen. Lisäksi tärkeänä kriteerinä olivat mukavat ja pehmustetut tuolit, jotka ovat tarpeeksi kevyet ja sirot myös liikutella. Anttiinan pöydät valmistetaan mittatilaustyönä Etelä-Pohjanmaalla ja pöytien pintakäsittelyyn ja jalkojen malleihin löytyy useita vaihtoehtoja. Valitsimme keskitumman käsittelyn pöytälevyyn niin, että se sopii myös samansävyiseen lattiaamme. Anttiinan sivuilla löytyy lisää pöytä- ja tuolimalleja ja nettikauppakin aukeaa pian.

Kotimaisten kalusteiden suosiminen on myös ekoteko, kun ei tarvitse raahata pöytää toiselta puolelta maailmaa. Kestävää kehitystä on sekin, että työllistetään suomalaisia yrityksiä, joissa hyödynnetään suomalaisia raaka-aineita, kuten puuta. Yksi avaintekijä uuden pöydän hankinnalle oli tietenkin myös ulkonäkö, sillä onnistuneit ruokakuvia varten pitää olla puitteet kohdallaan, niin kuin kamerankin.

Ensi kerralla kerron, miten pidän puupöydän kunnossa.

anttiina pöytä arvio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?