Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Thai Street Food | Tuorein thaimaalainen Sörkässä

En ole monista pääkaupunkiseudun etnisistä ravintoloista aina täysin vakuuttunut. Esimerkiksi hyvää thaimaalaista olen syönyt Tallinnassa, mutta en liiemmin Helsingissä. Siis en tähän mennessä. Työtuttujen kautta kuulin Sörnäisiin juuri avatusta thaimaalaisesta ravintolasta, Thai Street Food Sörnäisestä ja nyt siellä ruokailtuani voin rehellisesti sanoa, että Helsingistä löytyy thaikkukonsepti, jossa ei tarvitse pohdiskella, mitä syö.

Thai Street Food Sörnäinen
Sijainti: Vilhonvuorenkatu 5, Helsinki
Hinta: annokset 6-15 €
aukiolo: ma-la 10-21 su 12-18

Thai Street Food on saanut alkunsa yllättäen Porvoossa, jossa sijaitsee konspetin ensimmäinen ravintola. Nyt hyväksi havaittua mallia on jatkettu myös Helsinkiin avatussa ravintolassa. Porvoon ravintolan sivuilta saa aika hyvän kuvan paikan hengestä, mutta Helsingin ravintolan kotisivut vielä uupuvat.

Helsingin Thai Street Food sijaitsee siis Sörnäisissä, lyhyen kävelymatkan päässä metroasemalta. Uutuden karheat tilat on remontoitu kivan rouhealla tavalla, esimerkiksi raffi vanha lattia ja seinä on säilytetty, vaikka muuten kaikki onkin hyvin modernia ja viimeisteltyä. Salista näki hyvin avoimeen keittiöön, jossa oli todella siistin näköistä. Ravintoloitsija Curtis kertoi meille, että kokit ovat thaimaalaisia ja tuntevat siis thaimaalaisen ruoan täydellisesti. Lähes kaikki ruoka tehdään talossa, myöskään pakastettuja vihanneksia tai muita pakastettuja raaka-aineita ei täällä käytetä lainkaan, minkä voin kuvitella olevan melkoinen haaste. Suomessa monien etnisten raaka-aineiden saatavuus tuoreena ei ole aina helppoa.

Ruokalista on melko tiivis, mikä on hyvä asia, ja  Curtis kertoi, että listaa tullaan päivittämään sesonkien mukaan. Iso osa ravintolan annoksista otetaan kuulemma mukaan, ja myös paikanpäällä syötävä ruoka tarjoillaan kierrätettävillä lautasilla.

Keittiöstä leijaili sen verran hyvät tuoksut, että tuskin maltoimme odottaa pääsyä ruokien kimppuun. Pääsimme maistelemaan muutamaa eri annosta listalta. Kevätkääryleissä pystyi maistamaan käsityön, ne olivat nimittäin äärimmäisen hyviä ja samaa pystyi sanomaan suurimmasta osasta maistamistani annoksista. Hiukan tulinen Chicken Ginger sekä täyttävä Pad Thai olivat myös erittäin maukkaita annoksia, joita voisin syödä useamminkin. Munakoisoa ja härkää sisältänyt kastike oli ehkä parasta, mutta sen thaikkunimeä ei näin äkkiseltään tule mieleen. Annoksia sai myös itse tuunata pikkulisäkkeillä ja chilikastikkeilla, mutta mielestäni annokset eivät edes kaivanneet lisämausteita. Tylsästä tai mauttomasta ruoasta ei siis todellakaan ollut kyse!

Vaikka thaimaalainen ruoka on useimmissa paikoissa joidenkin mielestä aina saman makuista, oli jokainen näistä annoksista eri makuisia. Ainoa asia, joka lautasella häiritsi, oli salaatti, joka ei tuntunut kuuluvan tähän annokseen. Tilalla olisi voinut olla aasilainen coleslaw tai vaikka hyvin marinoitu raastesalaatti, mutta vihreä salaatti sellaisenaan ei ansainnut hurraahuutoja.

Thai Sörnäinen saattoi hyvin olla paras ravintolakokemukseni omassa kategoriassaan tähän mennessä. Harvemmin etnisissä ravintoloissa näkee yhtä siistiä ja hienoa keittiötä jossa hyödynnetään yhtä paljon tuoreita raaka-aineita.

Kehitettävää

Annoksessa ollut vihersalaatti on omasta mielestäni selkeä kehityksen kohde.
Puiset aterimet  ja pahvilauset olivat ihan ok, mutta ehkä niiden kohdalla voisi tutkia, onko tukuissa vielä parempia vaihtoehtoja.
Helsingin ravintolan sivut uupuvat toistaiseksi.

Kehuttavaa

Tässä hintaluokassa annokset olivat huippua.
Makujen kanssa ei ollut ujosteltu vaan ihan oikeasti ruoka oli maistuvaa.
Hyvillä lisäkkeillä saa itse tuunata annostaan.
Selkeä suunta mistä voisi useimmat etniset ravintolat ottaa mallia (ei liian iso ruokalista, avoin siisti keittiö ja asiakaslähtöinen palvelu)

 

*Ruoat tarjosi ravintola Thai Street Food Sörnäinen

0 vastausta

 1. ”Kokit” thaikkuja, totta on muttei kokkeja ! Kyllä noilla hinnoilla luulisi saavan ateriat kunnon lautasilta …
  Maut ovat hyviä mutta eivät ihan thaikkumakuja !

  1. Hmm mistä tiedät etteivät ole kokkeja? Se joka ruokaa laittaa toiselle on kokki papereilla tai ilman.
   Jokaisella ravintolalla on oma konseptinsa ja joihinkin paikkoihin on tarkoitettu kerttikset ja toisiin ei.
   Ihan mielenkiinnosta, kertoisitko missä on kaikki nämä omat kriiterisi täyttävä thaikku?

  1. Hmm, pitää käydä kokeilemassa kun olen siellä suunnalla. Sitten uskalan sanoa puhtaampaa mielipidettä 🙂
   Kiitos vinkistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?