Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Takapihaprojekti | Kotakeittiöstä tunnelmaa

Kaupallinen yhteistyö: Opa & Muurikka

kotakeittiö city

[left]

Viihtyisämpi takapiha

Yksi kotimme ikuisuusprojekteista on takapiha. Haluaisimme viettää takapihalla enemmän aikaa, tehdä siitä viihtyisämmän ja toimivan, mutta toistaiseksi se on saanut aina väistyä muiden projektien tieltä. Salaojaremontin jäljiltä piha oli melko rajussa kunnossa. Terassikin on kovin huteran oloinen ja hassun muotoinen ja sen uusiminen on ollut joka kesä mielessä. Joudumme silti vielä terassin suhteen malttamaan mielemme.

Takapihan kotoisuuden osalta on kuitenkin otettu yksi askel eteenpäin. Nyt pihallamme on nimittäin uusi asukki, nimeltään Kotakeittiö City. Olen kaivannut pihallemme jotain, mikä toisi samaa tunnelmaa kuin mökillä avotulella kokkailu ja grilli-illat. Nyt kun illat ovat viilenneet, olemme jo muutaman kerran ehtineet laittaa kotakeittiöön tulen palamaan ja istuneet hämärtyvässä illassa tuijotellen tuleen – ja paistellen siinä ohessa parit muurikkaletut.

[/left]

[right]

Opa muurikka pihakeittiö

[/right]

[left]

muurikan rasvapoltto

[/left]

[right]

Kotakeittiön ominaisuudet

Opa & Muurikan Kotakeittiö City on kompaktin kokoinen ja se mahtuu hyvin pienemmällekin terassille. Kipinäsuojan takia ei tarvitse pelätä tulen karkaamista ympäristöön. Kotakeittiön ”jalassa” on luukun takana säilytystilaa vaikkapa klapeille, sekä tuhkaluukku, joka on helppo tyhjentää.

Tulisijan ylle saa asetettua muurikan, teepannun tai vaikka grilliritilän – mitä ikinä sattuukaan kokkailemaan. Ruoanlaittoa varten kotakeittiöön on saatavilla monia eri lisävarusteita. Meillä oli tällä kertaa muurikkapannu, joka tuli samalla rasvapoltettua käyttövalmiiksi lettujen paistoa varten. Rasvapoltosta kirjoitinkin aikaisemmin, mutta korostaakseni sen hyötyä, rasvapolttaminen tuo käytännössä käyttöikää pannulle. Tietenkin pannusta tulee myös liukkaampi, eikä siihen tartu kaikki yhtä helposti. Yksi parhaita kotakeittiön ominaisuuksia on mielestäni juuri ruoanlaittamisen monipuolisuus. Miten olisi vaikkapa muurikalla paistetut metsäsienet?

Toinen syy, miksi ihastuin kotakeittiöön, on sen tuoma tunnelma. Siinä missä keskikesällä voisin kuvitella kotakeittiön toimivan pääasiassa ulkokeittiönä, nyt hämärissä illoissa se tuo pihalle paljon lisää kotoisuutta. Kodan lämmössä tarkenee istua terassilla pitkälle syksyyn, mikä toivottavasti myös pidentää terassin käyttökautta. Koska aikaisemmin avotulella ruoanlaitto on ollut meille vain harvinaista mökkipuuhaa, ei blogissa ole vielä kauheasti siihen liittyvää reseptiikkaa. Nyt tilanne tulee varmasti muuttumaan, joten stay tuned! 🙂

[/right]

Muurikka ja hiillos

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?