Aitoa Arkiruokaa

Aitoa Arkiruokaa

Suklaaherkku | helposti hyvää ylijäämistä

Leipoessa tekee usein vähän liian ison satsin kerralla syötäväksi. Leipomusten ylijäämät on kuitenkin helppo tuunata yksinkertaisia raaka-aineita ja muita kaapin jämiä hyödyntäen juhlavan näköisiksi ja maistuviksi jälkkäreiksi.

Taiteellisesti koottu jälkkäriherkku syntyy kädenkäänteessä. Hyödynsin tähän jälkiruokaan aiemmin leipomani suklaakakun kannat, rahkalla höystettyä kermavaahtoa ja tietysti suklaakastiketta, koristeita unohtamatta. Suklaakakun kannat olin tarkoituksella antanut kuivua rapeiksi ja helposti murustettaviksi.

suklaaherkku

Suklaaherkku

Rahkavaahto

Tarvitset:
2dl maitorahkaa
2dl kermaa
1rkl vanilja sokeria
1/2 sitruunan mehu

Valmista näin:
Yhdistä kerma  ja sitruunan mehu ja vaahdota. Yhdistä maitorahkaan vaniljasokeri ja nostele kermavaahtoon.

Punaviininmarjageeli

Tarvitset:
3dl punaisia viininmarjoja
1dl sokeria
1rkl agar agaria

Valmista näin:
Keitä marjoja ja sokeria kattilassa noin 5 minuuttia. Purista massa tiheän siivilän läpi, kuumenna uudelleen, lisää agar agar ja poraa sauvasekoittimella sileäksi. Kaada massa pieneen rasiaan ja nosta kylmään.

Kokoaminen ja koristelu:
Murenna suklaakakkua lohkoiksi ja kokoa lautasen keskelle kerroksittain suklaakakkua ja kermavaahtoa. Raaputa lusikalla punaviinimarjageelistä lusikan muotoinen möykky ja aseta lautaselle. Koristele lautanen suklaakastikkeella ja viimeistele
kuivatuilla kukkien terälehdillä

Tämänkaltaisesta jäkiruuasta saa aika helposti maistuvan ja vähällä vaivalla myös näyttävän. Jälkiruuan voisi koota myös maljaan tai lasiin kerroksittain.

Miten sinä hyödynnät aiemmat leipomuksesi?

suklaaherkku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yritys, haluatko näkyvyyttä?